Историите зад най-загадъчните места в света – въпреки опитите от

...
Историите зад най-загадъчните места в света – въпреки опитите от
Коментари Харесай

Историите зад най-загадъчните места в света – Топ 10 класация

Историите зад най-загадъчните места в света – макар опитите от десетилетия, а в някои случаи и епохи, тези очарователни мистерии, заобикалящи тези загадъчни места, в никакъв случай не са били разгадани.

Няма такова нещо като добра тайнственост, изключително когато е неразгадана доста дълго време. Тези места са цялостни с истории за галактически кораби, духове, изгубвания, на пръв взор невъзможни археологически находки и други Изследователите са се пробвали да разкрият тайните им, само че наподобява не могат да се съгласят с техните теории. Нищо чудно!

От танцуващите светлини на Марфа (Тексас), до големите каменни блокове в пирамидите в Гиза – някои от тези истории се опълчват на разумните пояснения. Дали някои места са преследвани от духове или съставляват места за кацане на гости от различен свят? Прочетете и решете сами.

10. Марфа, Тексас

Първото историческо споменаване на светлините на Марфа се е случило през 1883 година. Тогава служащ в локален краварник оповестява, че вижда отдалеко танцуващи светлини. Скоро той научил, че локалните заселници също постоянно виждали такива светлини. Съобщава се, че индианците приписват явлението на паднали звезди. Нещо повече, никой няма пояснение за тях. В съвремието хората не престават да оповестяват за поява на светлините на Марфа .

Има даже зона за гледане на 15 км отвън Марфа за хора, които се надяват да имат шанс и да ги видят. Те са били изучавани от военновъздушните сили, метеоролозите и физиците, които към момента не са постигнали единодушие за обяснението на тези загадъчни светещи кълба. Някои даже ги приписват на галактически кораби. Ако това ви изненада, ще бъдете шокирани от това какъв брой доста американци имат вяра в извънземни – към 62% .

9. Остров Никумароро

Пилотът Амелия Еърхарт е оповестена за изчезнала, до момента в който се опитвала да лети към света с навигатора си Фред Нунан през 1937 година Двамата се обадили по радиото, че са без бензин и изчезнали безследно. Въпреки че мнозина имат вяра, че са починали след злополуката в океана, други имат вяра, че тя е взета в плен от японците. Една от най-достоверните теории е, че Еърхарт и Нунан са аварирали на остров Гарднър, в този момент прочут като остров Никумароро. Мистерията към изгубването на Амелия Еърхарт ангажира вниманието на Америка години наред, трансформирайки се в една от най-големите загадки и предизвика най-невероятни теории и спекулации.

Възможни доказателства включват неидентифицирани кости, открити на необитавания остров. Там бил открит празен буркан от крем за кожа (приписван на Еърхарт), дружно с парче акрил, което може да е било част от самолета ѝ. Останалата част от самолета обаче в никакъв случай не е била открита на остров Никумароро или където и да било другаде.

8. Бермудският триъгълник – историите зад най-загадъчните места в света

В западната част на Северния Атлантически океан, сред Бермудските острови, Флорида и Пуерто Рико, е ситуиран Бермудският триъгълник , един от най-обитаваните океански места в света. Христофор Колумб плавал през него и съобщил, че е видял страхотна огнена топка, която се е разрушила във водата. Той също по този начин отбелазъл много мистериозни светлини в далечината, а компасът му работел неопределено.

През 20-ти век е имало много мистериозни изгубвания, в това число големи военноморски кораби и самолети, летящи над региона – всички те изчезнали безследно. Възможните теории за тези нещастия включват извънземни, морски чудовища и изкривявания на времето. През последните години някои учени допускат, че евентуално няма една-единствена причина за явлението, обвинявайки човешките неточности, неприятното време и тежкия морски и въздушен трафик за изгубванията.

7. Хотел Стенли, Колорадо

Хотел Стенли в Истейт парк (Колорадо) е едно от най-страховитите места, където хората са прекарали през нощта. Всъщност Стивън Кинг е бил въодушевен да напише своя отблъскващ разказ „ Сиянието “, откакто е останал там. За хотела от дълго време се приказва, че е населяван от духове и хората оповестяват, че са чували смеха на невидими деца, трептящи светлини, духове по стълбите и други

Ако се чудите за какво Стенли не наподобява на хотела от кино лентата, това е по този начин, тъй като екстериорите на измисления Овърлук във филмовата версия на “Сиянието ” са снимани в Тъмбърлайн Лодж в Маунт Хууд, Орегон.

6. Знаците в Наска, Перу – историите зад най-загадъчните места в света

Линиите в Наска отвън Лима, Перу, са толкоз големи, че се виждат най-добре от небето. Това е стряскащо, като се има поради, че се счита, че са основани сред 100 година прочие н. е. и 700 година сл. н. е. – доста преди да е изобретен самолета. Те съставляват поредност от дизайни с дължина до 50 километра, изобразяващи геометрични фигури, животни, растения и линии. Те са основани посредством унищожаване на към 30-35 см от покритите с наслойка камъчета, които покриват най-горния пласт на региона, откривайки по-светлата почва изпод.

Мистерията е за какво са основани и от кого са очаквали да бъдат забелязани. Теориите включват известия до боговете, извънземните или античните астронавти.

5. Пирамиди в Гиза

Пирамидите в Гиза са впечатляваща панорама, даже и на фотоси. Всеобщо признатата теза е, че те са гробници, издигнати за египетските фараони преди към 4500 години. Никой не знае по какъв начин тъкмо са издигнати. Блоковете на Голямата пирамида тежат по 2,5 тона всеки, а структурата е висока 146 метра.

Нещо повече, доста от камъните са пристигнали от кариера, отдалечена на към 800 километра. Учените и археолозите занапред би трябвало да се съгласят или да потвърдят дефинитивно по какъв начин такива тежки камъни са могли да бъдат превозени и сложени на мястото си през античните времена. Тайните не стопират дотук. През последните години учените откриха мистериозна камера в една от пирамидите. Да се надяваме по-скоро да разберем същинската история на пирамидите.

4. Стоунхендж в Солсбъри, Англия – историите зад най-загадъчните места в света

Кръг от великански камъни отвън Солсбъри, Англия, и никой не знае тъкмо за какво е издигнат паметникът или по какъв начин преди всичко са били превозени тежките камъни, някои от които са високи 9 метра и тежат 25 тона. Някои учени считат, че Стоунхендж е антично погребално място, датиращо от 4000 до 5000 години. Други имат вяра, че каменните остатъци сочат към обстоятелството, че Стоунхендж може да е бил употребен като антично място за празници или като храм на Слънцето.

Добрата вест е, че скоро може да знаем отговора: доста учени имат вяра, че Стоунхендж е една от загадките, които могат да бъдат разгадани през идващото десетилетие.

3. Движещите се камъни в Долината на гибелта

На пръв взор мястото на Движещите се камъни в Долината на гибелта, Калифорния, може да наподобява като нормално пресъхнало езеро. Но скалите, някои от които тежат над 300 кг, стартират да се плъзгат по пустинята, като че ли ги влачи невидима ръка. Никой не знае по кое време или дали дадена канара ще се движи. Някои стоят без да мърдат повече от десетилетие.

През 2013 година учените са били на място и са могли да следят обособените скали, движещи се за интервали, вариращи от няколко секунди до 16 минути. Те допускат, че това придвижване е породено от плитък пласт вода, замръзващ през нощта и лек вятър, бутащ скалите, откакто леда стартира да се топи. Но тази доктрина занапред би трябвало да бъде доказвана дефинитивно.

2. Изгубеният град на Атлантида

Изгубеният град на Атлантида е превзел въображението на човечеството в продължение на хиляди години, макар че няма действително доказателство, че такова място е съществувало. За първи път е записано от Платон през 360 година прочие н. е., който разказва континент, обитаем от богати хора, които са развили напреднал боен и софтуерен потенциал.

Въпреки изказванието, че историите на Платон за Атлантида са измислени, доста хора имат вяра, че се основават на обстоятелства и са търсили доказателство, че континентът е съществувал. Досега обаче никой не го е разкрил. Въпреки че може би не са намерили доказателство за потъналия град Атлантида, към момента има доста любопитни неща, открити на дъното на океана.

1. Розуел, Ню Мексико – историите зад най-загадъчните места в света

Много хора имат вяра, че президентът Хари Труман е прикрил обстоятелството, че извънземен галактически транспортен съд е бил открит на мястото на злополуката в Розуел, Ню Мексико, както се оповестява през 1947 година Военните бързо отрекли известията, че е открита летяща паница, казвайки, че останките в действителност са остатъци от метеорологичен балон.

Това е един от митовете за НЛО, които учените биха желали да спрем да имаме вяра. Дори декласифицираните отчети по-късно разкриха, че останките в действителност са от балон за военно наблюдаване, създаден за шпиониране на съветската войска. Но въпреки всичко, дали е по този начин?

#Бонус: Царичина

Всеки българин е слушал за Царичина . В тази интервенция, армията, благодарение на учени и екстрасенси, търсят сле­ди от извънземна цивилизация, тайнствена мощ, съкрови­ще и даже оръжие. В интервенцията няма нито един археолог и още от началото е в прорез със законите ни. След години копаене, мястото е бетонирано.

След бетони­рането на тунела локални поданици непрекъснато оповестяват за странни светлини и даже НЛО в покрайнините на селото. Хората описват и за появяването на странни хора, които бродят из нивите и сякаш събират билки. Търси се информация от Баба Ванга, която споделя, че на това място има антично създание в капсула, което е двуполово.

През 1991 г. екстрасенската Логинова изписва 5 огромни тетрадки със странни знаци и писмени знаци, които са ѝ диктувани от извънземния разсъдък. Тази забавна книжовност не била позната на българските учени, по тази причина една тетрадка била изпратена в Израел за в допълнение проучване. Остава единственото пояснение, че това е древен/извънземен език, който и до ден-днешен не е разгадан.

Има ли късмет, съгласно вас, Царичина да преобърне визиите ни за света, в случай че в скоро време се разбере повече за това мистеризно място?

Топ 10 на едни от най-интересните обстоятелства в света

Сега ще разгледаме една ранглиста – Топ 10 забавни обстоятелства: 10. Най-лютата люта чушка в света е толкоз люта, че може да ви убие Лютивият вид чушка “Драконов мирис ”, употребен като оръжие от военните, може да бъде гибелен. Ако изядете една такава, има късмет да предизвикате анафилактичен потрес и изгаряне на дихателните пътища. “Пробвал съм…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР