Историите за направената кула на ацтеките от човешки черепи, всяваща

...
Историите за направената кула на ацтеките от човешки черепи, всяваща
Коментари Харесай

Кулата на ацтеките от човешки черепи

Историите за направената кула на ацтеките от човешки черепи, всяваща боязън в сърцата на испанските конквистадори, се предавали от потомство на потомство в Мексико, оповестява Би Би Си.

Най-широко публикуваната доктрина е, че черепите са на победените врагове. Това е образец за ориста на изгубилите от империята на ацтеките.

Човешките черепи наброяват десетки хиляди и множеството от тях към момента лежат в дълбините на Мексико Сити. Градът се простира над столицата на ацтеките, Теночтитлан.

Едва преди две години група археолози решили да стартират упоритата работа и да разкрият тайните на заровените остатъци.



Това, което разкрили, било шокиращо – огромен брой от откритите черепи, които принадлежали освен на мъже, както било предстоящо, само че и даже на дами и деца.

„ Смятахме, че всички тези черепи са на мъже, само че се оказва, че измежду тях има такива на дами и деца, което приказва за нов вид цомпантли или ритуална стена “, споделя антропологът Родриго Боланьос. Това изобретение става повода за разгръщането на голям брой теории, една от които се отнася към практикуването на човешки жертвоприношения.



Засега археолозите са намерили общо 676 черепа на територията на градеж покрай градската катедрала в Мексико Сити. Тя е била издигната върху един от най-важните храмове на ацтеките.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР