Истории за четирилистни детелини, големи надежди, тежки моменти на контузии

...
Истории за четирилистни детелини, големи надежди, тежки моменти на контузии
Коментари Харесай

Очаквайте: Епизод 18 от поредицата Истории от Олимпийските игри

Истории за четирилистни детелини, огромни очаквания, тежки моменти на травми и превъзмогване на болката, за всепобеждаващия екипен дух.

В следващия епизод на поредицата “Истории от олимпийските игри ” наблюдаваме трагичния път нашите герои към триумфите на Олимпийските игри в Москва`80.

Носят ли шанс четирилистните детелини и по какъв начин се става най-младият първенец в нашата история? Колоритен роман на боксьора Петър Лесов.

Най-успешният български състезател на игрите е първият ни първенец в кану-каяка Любомир Любенов, който печели две оценки - злато и сребро и е определен за състезател на България за 1980 година. Първият ни златен медалист в гимнастиката - Стоян Делчев отпътува за Москва с лонгета на крайници поради травма, получена седмици преди игрите и победи с купа на висилка, печели и бронзовото отличие в многобоя.

Изключителният ни баскетболен отбор, воден от треньора Иван Гълъбов и капитана Пенка Стоянова реализира най-големия триумф в историята досега - след бронзовите оценки в Монреал`76, нашите са вицешампионки в Москва`80.

Волейболните ни тимове мъже и дами стъпват на почетната стълбичка - и още веднъж ключът към триумфа е в отличните самостоятелни качества и забележителната отборна игра.

Кратки истории, наситени с огромни страсти, илюстрирани с извънредни фрагменти от архива на МОК.

Гледайте документалната поредност “Истории от Олимпийските игри ”!

Епизод 18 ще бъде излъчен премиерно на 23 февруари, петък от 15:30 ч. по Българска национална телевизия 1 и от 19:00 ч. по Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР