Историческото дело срещу Доналд Тръмп продължава втори ден, докато днес

...
Историческото дело срещу Доналд Тръмп продължава втори ден, докато днес
Коментари Харесай

Предстои избор на безпристрастни съдебни заседатели по делото срещу Тръмп

Историческото дело против Доналд Тръмп продължава втори ден, до момента в който през днешния ден стартира процесът по избирането на 12 правосъдни заседатели в Ню Йорк. Близо половината от 100 разпитани евентуални претенденти са били освободени след прието користолюбие към предприемача, оповестяват от Reuters.

Изборът на правосъдни заседатели се чака да продължи до края на седмицата, а делото е планувано до края на май. Изисква се Тръмп да участва в съда по време на целия развой , като през вчерашния ден съдията Хуан Мърчан отхвърли настояването му да пропусне съвещание, с цел да може да участва на чуване пред Върховния съд. Там се чака юристите на предприемача да пазят позицията, че Тръмп не трябва да бъде преследван за

" Той счита, че е по-висш, допускам, от Върховния съд. Имаме същински проблем с този арбитър ", разяснява Доналд Тръмп след съвещанието през вчерашния ден.
 Тръмп застава пред съда за подправяне на документи
Тръмп застава пред съда за подправяне на документи

Исторически развой за страната

След като бъдат определени, 12 правосъдни заседатели и 6 заместници ще изслушат показанията по делото за  по аферата със Сторми Даниелс . Тя ще бъде един от очевидците, както и Майкъл Коен, някогашният медиатор на Тръмп. Коен твърди, че е направил въпросните заплащанията, с цел да се обезпечи мълчанието на някогашния модел.

Други предстоящи очевидци включват Дейвид Пекър, някогашен издател на таблоида National Enquirer, като по данни на прокуратурата той е разгласил публикации в изгода акцията на Тръмп през 2016 година Очакват се също показанията на Карън Макдугъл, някогашен модел за списание Playboy. За нея прокуратурата счита, че е била платена от National Enquirer, с цел да мълчи за хипотетична спекулация с Тръмп.

В понеделник от демократическата партия желаеха арбитър Мърчан да санкции предприемача с 1000 $ за всяка от трите изявления в обществените мрежи този месец, които подлагат на критика Сторми Даниелс и Майкъл Коен. Глобите ще бъдат прегледани на 23 април.

Съгласно заповед за безмълвие, наложена от арбитър Мърчан, на Тръмп е неразрешено да прави изказвания за очевидци , правосъдни чиновници и членове на фамилията си, които ще вземат участие в делото. Неговият юрист Тод Бланш уточни, че някогашният президент единствено отговарял на отправената рецензия.

Доналд Тръмп пледира почтен по всички обвинявания, като твърди, че заведените каузи са плод на скрит план на демократите за политическото му обезвреждане.
 Тръмп завоюва пролонгация за санкцията от 454 млн. $
Тръмп завоюва пролонгация за санкцията от 454 млн. $

Трябва да внесе 175 милиона $ в границите на 10 дни

Според прогноза на Reuters делото по случая със Сторми Даниелс може да е единственото, което да бъде прегледано пред съда, преди Тръмп още веднъж да се изправи против Джо Байдън на изборите на 5 ноември.

Дори да бъде наказан, Доналд Тръмп ще може да се кандидатира и да служи като президент при извоювани избори. По информация от изследване на Reuters обаче половината от самостоятелните гласоподаватели и една четвърт от републиканците не биха дали своят вот за него, в случай че бъде приет за отговорен по актуалните обвинявания.
 Доналд Тръмп в правосъдната зала или на избирателен протест
Доналд Тръмп в правосъдната зала или на избирателен протест

Съд в Ню Йорк отхвърли трети иск на Тръмп да отсрочи дело
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР