Историческо злоупотреба в Академията в Единбург: Частното училище се извинява за „бруталното и необуздано“ отношение към учениците

...
По време на шотландското разследване за злоупотреба с деца, близо
Коментари Харесай

По време на шотландското разследване за злоупотреба с деца, близо 50 свидетели дадоха показания, включително телевизионният оператор на BBC Ники Кембъл, който е посещавал платеното училище, между 1966 и 1978 г., от пет до 17-годишна възраст.

Изображение: Ники Кембъл твърди, че е бил сексуално нападнат от бивш учител

Единбургската академия се извини, признавайки „бруталното и необуздано“ насилие и признава „сериозно сексуално насилие беше широко разпространено".

Той каза, че изразява съжаление, че полицията не е привлечена, за да се справи с бившия учител Иън Уеърс, който беше описан от адвокат на оцелели като "един от най-плодотворните насилници в шотландския криминален история".

Вместо да бъде докладван на полицията, на Уеърс беше позволено да продължи да преподава и се премести в колежа Фетс.

Колежът, също в Единбург, се извини, че е позволил на Уеърс да продължава да работи въпреки обвиненията поради намесата на психиатър.

Той най-накрая беше уволнен през 1979 г. и се върна в Южна Африка.

„Училището наистина съжалява и това е пълно и безрезервно извинение за злоупотребата по време на Fettes, каза говорителят Греъм Уотсън.

Уеърс и колегата му учител Хамиш Доусън, който почина през 2009 г., бяха публично посочени по време на разследването - което взе заключителни изявления в сряда. Уеърс е изправен пред 74 обвинения.

Академията „провали учениците си по ужасни начини“

Алън Маклийн KC, представляващ групата на оцелелите от Академията в Единбург, каза на изслушването, че девет бивши ученици са посегнали на живота си .

Той описа как учениците са подложени на „непропорционално, садистично телесно наказание“, а насилието и хомофобският тормоз също са често срещани сред учениците.

„Академията в Единбург провали своите ученици по ужасни начини ”, каза той.

„Случи се сексуално насилие над ученик.”

Прочетете повече:
Полицията разследва твърдения за злоупотреба в частно училище
Дъщеря на предполагаем насилник осъжда баща

Калум Макнийл KC, представляващ Академията в Единбург, каза, че извършеното физическо насилие е било „брутално“ и „невъздържано“, докато „сериозното сексуално насилие е било широко разпространено и е продължило незабелязано“.

Въпреки че телесните наказания бяха законни в частните училища до 2000 г., г-н Макнийл каза: „Ясно е, че е имало побоища, които не са били наказание.“

Той каза: „Атмосферата на страх и постоянна бдителност срещу несправедливостта е нещо, от което училището дълбоко се срамува [от].“

„Значителни усилия“ за изправяне на извършителя на съд

След обвиненията срещу Уеърс се полагат усилия той да бъде екстрадиран в Шотландия на са изправени пред обвинения.

Лорд адвокатът Дороти Бейн Кей Си каза, че е наясно с разочарованието от времето, което е отнело това, което води до забавяне на пандемията от COVID.

„През 2020 г. Беше ни казано, че екстрадирането е наредено, но че предаването на обвиняемия ще се забави поради пандемични ограничения за пътуване. По-късно ни казаха, че той е упражнил правото си на обжалване“, каза тя.

„Процедурата за обжалване в Южна Африка е различна по време и подход спрямо тук“.

Шотландската полиция има също започна разследване на обвиненията.

Разследването, пред лейди Смит, продължава.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР