Историческо унижение, Срам за историята и Комична Барселона - това

...
Историческо унижение, Срам за историята и Комична Барселона - това
Коментари Харесай

Исторически срам: как светът реагира след загубата на "Барселона" с 2:8?

Историческо оскърбление ", " Срам за историята " и " Комична " Барселона " - това бяха единствено част от първите заглавия на огромните спортни ежедневници в Испания след разгрома с 2:8, който каталунците претърпяха в четвъртфинален мач в Шампионската лига от " Байерн " (Мюнхен). В Лисабон Лионел Меси и съотборниците му бяха тотално надиграни от баварците и като че ли отсъстваха от терена, а след дуела рецензиите не им бяха спестени,

" Байерн " беше тим за разлика от " Барселона " и не сподели благосклонност към един презрян противник. Мач имаше единствено за няколко минути и то поради неточност на Алаба. Всичко в " Барселона " беше комплицирано, а грешките идваха една след друга. Това е позор, който ще се помни постоянно ", написа каталунското издание " Спорт ".

" Мундо Депортиво " написа " комично и историческо ". Вестникът напомни, че за трета поредна година " Барселона " е победен в Шампионската лига, откакто преди този момент отпадна от " Рома " и " Ливърпул ".

Мадридският " Марка " окачестви провалянето като " исторически позор ". Изданието дефинира клубът като " изгнила ябълка, която незабавно се нуждае от промени ". " В " Барселона " е време за значими решение и тук не става въпрос просто за промяна на треньора. Загубата от " Байерн " демонстрира положението на всички равнища ".

Друг от вестниците в Испания " Ас " съпостави ситуацията на каталунците с попадане в пъкъла.

" Вековна победа и вечер за историята ", написа немският " Билд ", който дефинира баварците като любимец за продобиване на шампионата.
Стигнахме дъното
" Стигнахме дъното. Не знам какво да кажа, позор. Това не се случва за първи, втори или трети път ", това сподели един от водачите на " Барселона " Жерар Пике минути след провалянето.

Централният бранител прикани за промени в клуба. " Не приказвам за някого съответно, не имам предвид треньора или дадени играчи. Ако би трябвало аз първи ще си потегли, стига да знам, че това ще помогне. Това е краят на един цикъл и клубът се нуждае от промени на всички равнища. Не играем добре ", сподели Пике.

Треньорът Кике Сетиен, който пое отбора при започване на годината, когато " Барселона " беше отпред, е първият от 2008 година, който не съумява да донесе трофей на " Камп ноу ". Наставникът призна за проблеми, само че не сподели нищо за овакантяване.

" Истината е, че това е една грандиозна загуба. Получихме доста голове. Съперникът заслужи успеха, бореше се повече от нас. Байерн се показа доста мощно. Състоянието на моя тим не трябваше да бъде такова ", сподели Сетиен и разяснява думите на Пике.

" Може би Жерар Пике има причина да споделя това. Много е рано да приказваме за моето бъдеще ".

Клубният президент Хосеп Мария Бартомеу, за който се твърди, че е в спор с играчите, анонсира взимането на значими решения скоро.

" Много тежка вечер. Жал ми е за играчите и за нашите последователи. Скоро ще вземем избрани решения които към този момент са разисквани. Този ден ще остане вечно в историята на " Барселона ". Той ще даде съществено отражение върху обстановката в клуба ", разяснява Бартомеу и поздрави противника " Байерн " за мощната игра.
Бъдещето: Шави или Маурисио Почетино
Часове след загубата от " Байерн " в медийното пространство незабавно се завъртяха имената и на двама души, които са любимци за треньорския пост на " Камп ноу ". Според испанските издания това са Шави Ернандес и Маурисио Почетино.

Бившият капитан на отбора и рекордьор по мачове с екипа на " Барселона " отхвърли да застане отпред след уволнението на Ернесто Валверде. Преди няколко месеца Шави изрази подготвеност да стане треньор на каталунците.

Легендарният халф обаче направи забавно изявление, че се нуждае от това да стартира на чисто.

Другият претендент Почетино е без работа, откогато беше уволнен от " Тотнъм ". Аржентинският експерт е с чудесно добро име, поради метода, по който " шпорите " играеха под негово управление.

Почетино беше считан за любимец за треньорския пост в " Ювентус ", само че " бианконерите " се стопираха на някогашния си състезател Андреа Пирло.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР