Историческият срив на Християнсоциалния съюз на изборите в Бавария може

...
Историческият срив на Християнсоциалния съюз на изборите в Бавария може
Коментари Харесай

Идва ли краят на голямата коалиция в Германия?

Историческият срив на Християнсоциалния съюз на изборите в Бавария може да значи край за огромната коалиция , която ръководи в Берлин. В неделя консервативните съдружници на канцлера Ангела Меркел за пръв път от десетилетия изгубиха безспорното си болшинство и ще би трябвало да търсят съдружни сътрудници.
 БГНЕС
И социалдемократите, които също са част от федералното държавно управление, регистрират сериозно едва показване. А това може да ги накара да се оттеглен от ръководството, с цел да не натрупат повече отрицателни.

Подем означават Зелените, които упорстват за отворени граници и битка с климатичните промени. Те са на второ място с двойно нарастване на процентите си. Трети са " Свободни гласоподаватели ", а „ Алтернатива за Германия “ за пръв път влиза в баварския парламент с 10 % от гласовете на гласоподавателите.
 БГНЕС-->
Италианският външен министър Матео Салвини побърза да поздрави крайнодясната немска партия, като съобщи, че „ в Бавария победи смяната, а Европейският съюз загуби ".

" Ариведерчи, Меркел, Шулц и Юнкер ", съобщи италианският външен министър, визирайки немската канцлерка Ангела Меркел, някогашният ръководител на Европейския парламент и бивш водач на социалдемократите Мартин Шулц и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Резултатът от гласуването в немската провинция Бавария значи, че гласоподавателите отхвърлят " остарялата система " в Европа, посочи Матео Салвини.
 БГНЕС
„ Няма да успеем да си върнем назад по-голямата част от гласоподавателите на „ Алтернатива за Германия “, до момента в който госпожа Меркел е канцлер “ , разяснява някогашният федерален министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих от Християнсоциалния съюз в изявление за „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “. Според него сривът на доверието в партията се дължи на неправилния звук във връзка с миграционната политика. „ Трябваше да бъдем твърди и поредни, само че тонът ни трябваше да е сдържан “ уточни той и добави, че на процедура се е получило противоположното – „ Тонът ни беше корав, само че когато трябваше да се работи, се подчинявахме на Ангела Меркел.

 
Посланието на хората в Бавария е ясно – не продължавайте както до момента “, посочи ръководителят на Зелените Роберт Хабек в изявление за националното радио „ Дойчландрундфунк “. Той предизвести премиера на Бавария Маркус Зьодер и водача на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер да не заравят глава в пясъка, а да чуят това обръщение.

Християнсоциалният съюз печели 78 места в баварския парламент, а ръководещата коалиция се нуждае от минимум 97. Математически допустимо е партньорство със „ Свободни гласоподаватели “, със Зелените, със социалдемократите или или с Алтернатива за Германия. На процедура обаче коалиция с последната е изключена, а със Зелените мъчно би могло да се реализира съгласие, разяснява „ Ди велт “.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР