Историческият период от преди 10-и ноември 1989 г. се нуждае

...
Историческият период от преди 10-и ноември 1989 г. се нуждае
Коментари Харесай

Паргов: Трябва нов прочит на времето преди 10-и ноември

Историческият интервал от преди 10-и ноември 1989 година се нуждае от нов прочит, съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов на представянето на книгата " Откровения " на някогашния министър на културата по времето на Тодор Живков Георги Йорданов.

Вторият том от поредицата " Притаени мигове " беше презентиран в централата на столичните социалисти по покана на Паргов. 

При представянето на " Откровения " Георги Йорданов цитира думи на Аристотел - Платон ми е безценен другар, само че истината ми е по-скъпа. В тази връзка мисля, че днешните генерации и българското общество имат потребност от друг прочит на историческия интервал от преди 10-и ноември, разяснява Калоян Паргов.

Защото оценките от прехода, които бяха сложени на ръководството на България преди 1989-а, бяха изкривени, с цел да обслужат политически ползи и цели. Тези ползи бих ги нарекъл антибългарски. Те работеха, а и не престават да работят против националния ни интерес. И доведоха до такава степен, че страна като нашата, с многовековна история, да бъде на опашката в Европейския съюз. И освен това, на прага на европредседателството ни ние нямаме нужното самочувствие в задоволителна степен и не си даваме сметка какви изгоди и благоприятни условия можем да извлечем от него.
Лидерът на столичните социалисти благодари на държавника Георги Йорданов за историческия му принос в най-новата история на България посредством книгите, които написа.

Благодарността е и по тази причина, че открехна завесата за едни събития, от първо лице като директен участник, с цел да може ние всички, четейки книгите му, да можем сами си дадем сметка следовници на кого сме. Да разберем, че България е имало и преди нас, ще има и след нас. И ние би трябвало да сме на висотата, освен на политическата, а най-много и на националната отговорност, с цел да можем да мислим за бъдещите генерации и за нашето родно място. 

Откровението в огромната политика е обвързвано с това да можеш за прозреш държавния интерес, да можеш да го отстоиш освен в личната си страна, само че и отвън границите й в най-тежката обстановка, безапелационен е Калоян Паргов. " Истинският общественик би трябвало да умее да се извиси над дребните политически боричкания и да устои на всички провокации, разяснява още той. За това са нужни доста познания, задълбочено познаване на процесите, гений и отлична политическа подготовка. Условия, които в последните 28 години българската политическа класа неглижира или напряко подценява. Както самият Георги Йорданов сподели, " доста лаици се занимават с неща, които не са им присъщи ", сподели още Паргов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР