Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само

...
Историческите възстановки на героични събития от миналото са не само
Коментари Харесай

Взимат на мушка черешовото топче и хайдушките пушки

Историческите възстановки на героични събития от предишното са освен атракция за публиката и мощен коз в патриотичното образование на младите, само че и източник на доходи от културен туризъм. Местните управи оказват помощ финансово за осъществяване на деянията, тъй като те са реклама за общините и събират доста туристи освен от България.

Юристът Огнян Маринов, ръководител на Национално сдружение „ Традиция “, което се занимава с представянето на сходни исторически спектакли навън, заяви, че приготвят закон по нова евродиректива по отношение на потреблението на огнестрелно оръжие в тези зрелищни събития.
Евродирективата има единствено целесъобразен темперамент, не се ползва едно към едно в националното законодателство на която и да било страна, само че в случай че на тази база се одобри закон, може да постави завършек на историческите възстановки, отбелязва Маринов. В подобен случай ще се наложи опълченците и хайдутите да употребяват бутафорни оръжия от дърво и стиропор, както е в киното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР