Историческите сведения ни казват, че постенето е било използвано за

...
Историческите сведения ни казват, че постенето е било използвано за
Коментари Харесай

Лечебно Гладуване

Историческите сведения ни споделят, че постенето е било употребявано за възобновяване на здравето в продължение на хиляди години. Хипократ, Сократ и Платон са препоръчвали пост за възобновяване на здравето.

Библията ни споделя, че Мойсей и Исус са постили в продължение на 40 дни за духовно обновяване. Махатма Ганди е постил в продължение на 21 дни за поощряване на почитание и състраданието сред хората с разнообразни религии.

През по-голямата част от човешката история постът се управлява от духовната идилия. Днес, след хилядите научни проучвания и развиването на технологиите, човешката физиология удостоверява мощния лековит резултат на гладуването.

Лечебното недояждане е мощен лечебен развой, който може да помогне на хората да се възстановят от леки до тежки здравни проблеми.

Някои от най-често срещаните са високото кръвно налягане, астмата, алергии, хроничните главоболия, възпалителните заболяване на червата (улцерозен колит и болест на Крон), синдром на дразнимото черво, диабет, сърдечните болести, дегенеративен артрит, ревматоиден артрит, псориазис, екземи, акне, маточни фиброми - доброкачествени тумори и систематичен лупус еритематодес.

 Гладуване и детокс

Лечебното недояждане обезпечава интервал на съсредоточена физиологична отмора, през която в тялото може да се породят самолечителни механизми за ремонт и подсилване на повредените органи.

Процесът на недояждане също по този начин разрешава на тялото да се очисти от насъбраните отрови и отпадни артикули.

Гладуването дава на храносмилателния тракт време изцяло да си почине и да се ускори мукозната му обвивка.

Здравата чревната лигавица е нужна за попречване на приключването на ненапълно усвоените протеини в кръвта, като по този метод предлага отбрана против автоимунни болести. Здравият храносмилателен тракт оказва помощ за отбрана на кръвта и вътрешните органи от другите нездравословни субстанции на околната среда и метаболитните отрови.

Доказани изгоди от лечебно недояждане

 Отслабване посредством лечебно недояждане

Чрез лечебното недояждане можете да си осигурите:

• Повече енергия;

• Здрава кожа;

• Здрави зъби и венци;

• По-добро качество на сън;

• Чиста и здравословна сърдечно-съдова система;

• Намаляване на тревогата и напрежението;

• Драматично понижаване или цялостно унищожаване на болките в мускулите и ставите;

• Намаляване или унищожаване на главоболие;

• Стабилизиране на кръвното налягане;

• По-силно и по-ефективно храносмилане;

• Стабилизиране на дефекацията;

• Загуба на наднорменото тегло;

• Премахване на токсините;

• Подобряване на хроничните дегенеративни ветеринарно-санитарните условия, в това число и автоимунните болести.

Важно е да се разбере, че детоксикиращите и лечебните процеси, които се случват по време на гладуването, също са дейни, когато човек употребява храна.

Гладуването може да бъде потребно за хора, чието положение не се усъвършенства толкоз бързо, колкото биха желали, или за хора, които имат здравословни проблеми, които се нуждаят от съсредоточен интервал от време лекуване.

Гладуването може да обезпечи чиста и актуализирана основа, върху която може да се построи и поддържа мощно и в положително положение тяло посредством поредно взимане на здравословна храна и спазването на здравословен метод на живот.

Ако не можете да гладувате, то постоянно си гответе нещо вкусно и постно като:

- постни яхнии;

- постен ориз;

- постни сладки.

Постното хранене улеснява храносмилателния тракт и в последна сметка води до по-добър тонус и външен тип.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР