Исторически успех за турския спорт под ръководството на български треньор.

...
Исторически успех за турския спорт под ръководството на български треньор.
Коментари Харесай

Златно момиче на Нешка: Приключила съм с България

Исторически триумф за турския спорт под управлението на български треньор. Камелия Дунавска изведе ансамбъла по художествена гимнастика на Турция до невиждана първа европейска купа на шампионата в Киев.

Пред " Новините ON AIR " златното момиче на Нешка Робева описа за дългия път към върха, компликациите и саможертвите.

Това е осъществяването, което сложи Турция на картата на европейската художествена гимнастика. А до там ансамбълът стига под управлението на българското златно момиче Камелия Дунавска, която работи с тима от 2017 година.

" За мен тези девойки към този момент са златни. Те направиха извънредно огромен скок в Турция. Истината е, че при нас дотичаха хора от делегацията, които ревяха като деца ", съобщи Камелия Дунавска.

А след последните акомпанименти на съчетанието с три обръча и два чифта бухалки, Дунавска в собствен жанр не пести рецензиите си.

" Не съумяха да покажат това, на което са способни. Стресът ги натисна доста. Първите ми думи бяха, че са пропуснали опцията да завоюват още два медала ", изясни тя.

А пътят до златото по никакъв начин не е елементарен. Почеркът на Дунавска е във всичко, тъй като тя няма щаб от помощници. СНХ Камелия Дунавска 04:33

" Нямаме хореограф, нямаме екип, бих споделила, че се оправям добре ", сподели още треньорът.

Начело на ансамбъла тя застава...погрешка. Грешка, която след няколко години ще се окаже исторически късмет. Нешка Робева е измежду първите, които честитят купата на своето златно момиче.

Дунавска обаче не вижда път за себе си в родината. " Аз съм завършила с България в професионален проект ", уточни тя.

Повече от два месеца преди надпреварата Дунавска и петте девойки са били изолирани от околния свят в лагерна конюнктура. И въпреки че на шампионата в Киев поради ковид в надпреварата сред ансамблите участваха единствено шест тима, Дунавска е уверена - спортът не би трябвало да стопира. А идната цел е ясна - класиране на Олимпиадата в Токио.
 Илиана Раева: Държавите, които не стопираха подготовката си бяха и най-добре готови
Илиана Раева: Държавите, които не стопираха подготовката си бяха и най-добре готови

" Българките не съумяха да изиграят нито едно свое комбиниране "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР