Исторически успех в областта на здравния туризъм - под това

...
Исторически успех в областта на здравния туризъм - под това
Коментари Харесай

Хиляди германци идват да се лекуват в България, вижте защо

" Исторически триумф в региона на здравния туризъм " - под това мото бе оповестена една конференция през днешния ден в София. И в действителност: пред българските центрове за водолечение се открива чудесната вероятност отсега нататък да посрещат хиляди германци на разходи на немските здравни каси.

Огромен капацитет

Над 70 милиона германци към този момент ще могат да идват за водолечение и физиотерапия в България на разходи на здравните си каси. На 19 септември Асоциацията на наложителните здравни каси и осигурителни фондове в Германия, Германо-българската индустриално-търговска камара и българският Съюз по балнеология и спа туризъм са подписали контракт за включването на България в листата със страни, в които здравните каси възвръщат разноските за водолечение и физиотерапия на своите членове-клиенти. Техният брой е към 73 милиона.

Както се сподели на конференцията в София, по този метод България е сложена на картата на немската здравна промишленост, тъй като за пръв път става допустимо немски пациенти да получават водолечение в България на разходи на здравно-осигурителните каси в Германия. Разплащането ще се прави не от самите пациенти, а посредством система от контракти сред касите и обособените туроператори, които се занимават с балнеолечебен туризъм. На конференцията прозвуча и предизвестието, че в този момент България към този момент ще се конкурира с такива огромни и обичайни дестинации за водолечение като Германия, Франция, Италия, Швейцария, а също по този начин Чехия и Полша. Задължителните здравни каси в Германия финансират водолечение единствено в 14 страни, написа дир.бг.

Общо 26 български хотела дават отговор на европейските стандарти за водолечение, които важат за немските здравни каси. Засега разходи за водолечение и физиотерапия в България ще покриват 109-те наложителни здравни каси в Германия, само че през идващите месеци стартират договаряния и с към 90 немски частни здравни каси.

Милиони германци се възползват от тази опция

На днешната конференция, проведена от Германо-българската индустриална и комерсиална камара, се разбра още, че по линия на контракта се чака още през идната година към 5 000 германци да се възползват от новата опция. Специалистите обаче считат, че броят им ще бъде по-нисък - към 2 000.

Германските пациенти, които са наложително здравноосигурени, имат право един път на три години да се възползват от опцията за водолечение на разходи на касата. По данни на Асоциацията на немските здравни каси, всяка година милиони германци отиват на водолечение в чужбина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР