Исторически спектакъл Българската армия - от Аспарух до наши дни

...
Исторически спектакъл Българската армия - от Аспарух до наши дни
Коментари Харесай

Мащабен спектакъл показва величието на армията ни от Аспарух до наши дни

Исторически театър „ Българската войска - от Аспарух до наши дни ” ще видят варненци точно на Деня на независимостта. В бойните възстановки в парка в „ Аспарухово ” ще се включат към 300 души, измежду които и същински бойци от Военноморски сили. Ще хвърчат стрели, ще свистят мечове и ще гърмят гранати, разкриха уредниците на огромното събитие.

Събитието ще стартира в през днешния ден от 11.00 часа с националния химн, изпълнен от прелестната дребна принцеса Биляна Тодорова. Очаква се спектакълът да продължи към 4 часа.

Ще бъдат пресъздадени разнообразни интервали от военната история на България в осъществяване на клубове за исторически възстановки, измежду които " Бран ", " Чигот ", " Клуб " Миноносец Дръзки ", " Братя по оръжие ", Първи училищен гвардейски отряд от Кърджали, " Хайдути ", " Бага-тур " и Национално сдружение " Традиция " - Регионален Клон " 8-ми пехотен Приморски полк ".

Реализмът ще бъде обезпечен с проява на десант с вертолет и парашутисти от бойния ни морски флот, които ще се приземят в региона на „ бойните дейности ” - поляната до спортните стадиони, разкри заместник-командирът на Военноморски сили флотилен адмирал Георги Пенев,

Във възстановките ще се включат мотоциклети и картечници от Втората международна война. Пресъздаването на бойните дейности включва и взривяване на гранати.

Предвидени са демонстрации на помощни средства и служебна техника, признати на въоръжение в структурите на Военна полиция, Гранична полиция и Военноморски сили. Сред атракциите ще са бронираните машини „ Пустинни котки ” и граничарско куче.

Предвидени са всички ограничения за сигурност. Зрители на спектакъла могат да бъдат и дребни деца, увери Живко Костадинов, шеф на варненския отдел на изпълнителна организация " Военни клубове и военно-почивно дело ".

„ Не сме не запомнили възприятието си за национална горделивост и желаеме да го подчертаем и предадем на подрастващото потомство ”, посочи Анатоли Георгиев, ръководител на Сдружение „ Бран ”.

Спектакълът е във връзка 110-тата годишнината от оповестяване на Независимостта на Република България и 140 години от основаване на Българската войска. Ще се организира с поддръжката на Варненска и Великопреславска митрополия, Министерство на защитата, Териториална дирекция " Военни клубове и военно-почивно дело " - Варна, районните дирекции на Министерство на вътрешните работи, Военна полиция и Гранична полиция, Община Варна, Фондация " Въздигане ", Общински детски комплекс, Съюз на подводничарите и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР