Исторически рекорден ще е тазгодишният бюджет на община Варна, заедно

...
Исторически рекорден ще е тазгодишният бюджет на община Варна, заедно
Коментари Харесай

Бюджетът на Варна за 2019г. е почти половин милиард

Исторически рекорден ще е тазгодишният бюджет на община Варна, дружно с привлечените средства по европрограмите той ще приближи половин милиард лв.. Това съобщи в ефира на Дарик радио зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев. По думите му най-голямото достижение обаче е не високата макрорамка, а фактът, че е реализирана без да се усилва данъчната тежест за жителите и за компаниите.

Очакваните доходи са разчетени за 406,7 млн. лева Други 90,7 млн. ще бъдат привлечени от европейските стратегии, по които ще се финансират значими за града инфраструктурни планове. Сред най-значимите доктор Станев уточни построяването на ново рибарско пристанище в Аспарухово, състезателен комплекс във „ Вл. Варненчик “, в кв. „ Виница “, на ул. “Студентска “, плюс спортни площадки в десетки варненски учебни заведения.

Според зам.-председателя на общинския съвет амбициозна е и финансовата стратегия на общината, в която 75 млн. лева са предопределени за реорганизация и разширение на пътната инфраструктура, а на 28 млн. лева възлиза план-сметката на функционалност непорочност.

Бюджетът продължава традицията да способства за развиването на Варна както като локална стопанска система, по този начин и като разрастващ се по население град, заключи доктор Станев. И добави, че политическата борба отсега нататък би трябвало да бъде фокусирана върху изискванията за повишавате на приходите на хората.

Очаквайте детайлности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР