Исторически реални случаи на феномена двойник“ … Според някои легенди,

...
Исторически реални случаи на феномена двойник“ … Според някои легенди,
Коментари Харесай

Исторически реални случаи на феномена `двойник`

Исторически действителни случаи на феномена „ двойник “ … Според някои митове, двойниците са паранормални феномени. На немски „ Doppelganger “ безусловно значи „ двойно ходещ “ и е сянката, която всички ние притежаваме. Те са невидими, само че от време на време се проявят. Понякога могат да се видят с ъгълчето на окото, да стоят зад вас в огледало или да се срещнат по самотни пътища. Традиционно се смятат за неприятна прокоба, а от време на време и като предвестници на гибелта. Много исторически персони оповестяват за злокобни срещи с техните призрачни двойници.


Един от тях е известният немски публицист и политик Йохан Волфганг декор Гьоте. Един ден, той пътува по запустял път, когато вижда загадъчен ездач, който се доближава към него. Интересното е, че Гьоте споделя, че е видял ездача с „ окото на мозъка си “ и внезапно се е почувствал доста необичайно. Когато ездачът се доближава, Гьоте осъзнава, че гледа себе си. Единствената разлика била, че мъжът на коня бил облечен с разнообразни облекла от неговите. Скоро по-късно Гьоте не запомнил за странната среща. Осем години по-късно писателят язди по същия път, когато осъзнава, че облеклата му в този миг са тъкмо такива с каквито е видял преди време мистериозния ездач. Тогава той схваща, че е видял своето лично спектрално видение. Съпругът на Мери Шели, авторката на „ Франкенщайн или новият Прометей “, е стихотворец, макар, че постоянно е бил в сянката на брачната половинка си. Той също има притеснителни прекарвания с двойник. Един ден, той споделя с жена си за многочислените си срещи със своя двойник. Но особено един от последните случаи изключително го ужасява. Той се разхождал на празната тераса, когато внезапно пред него застанал мъж, който бил тъкмо негово копие. Преди да изчезне, мъжът го попитал: „ Колко дълго искаш да се разхождаш? “. Малко откакто поетът споделя на Мери за този случай, той се удавя при ветроходна злополука. Английската кралица Елизабет I не била привърженичка на паранормалното, само че в един миг стартира да се увлича по окултното, както доста от нейните съвременници. Ето за какво, тя е очевидно смутена, откакто вижда личната си двойничка да лежи в леглото й, изглеждаща мъртва. До края на живота си тя не може да се отърси от страха, който е изпитала тогава. Кралицата не живее дълго след този случай. Американският президент Ейбрахам Линкълн също има опит с нереален двойник. Близки до него хора декларират, че той е имал интерес към паранормалното.


В нощта на първите си избори, той взема решение да си почине на дивана, тъй като бил доста отпаднал. Изведнъж вижда, че близкото огледало отразява два негови облика, единият от които има призрачно лице. Уплашен, той се изправя и привидението изчезва, само че се появява още веднъж, когато Линкълн сяда. Четете още: Мъж снима по какъв начин `нещо` невидимо се разхожда под одеялото (видео) Екатерина Велика е авторитетна фигура в Русия от XVIII век. По време на нейното ръководство Руската империя минава през Златен век. Една нощ, била към този момент заспала, когато загрижените й прислужници я събудили и й споделили, че “току-що безмълвно е седнала на трона си “. Тя отишла да се увери сама, и когато видяла фигурата на трона заповядала на пазачите да я гръмнат, само че в този миг тайнствената жена изчезнала. Екатерина Велика умира малко по-късно събитие. Има две истории за живота и гибелта на френския публицист Ги дьо Мопасан. Според едната от тях, той е бил посещаван постоянно от своя двойник. Двойникът даже му продиктувал късата история, наречена The Horla. Това е роман за човек, който постепенно губи мозъка си, поради дух, който го е обладал. Скоро по-късно психологичното здраве на Мопасан се утежнява. В другата версия не се загатва за двойник, диктуващ на писателя. Двойникът се появява през една нощ и изчезва, откакто очевидно ужасения Ги крещи на прислужникът си за помощ. Няколко месеца по-късно двойникът още веднъж се появява, поглежда писателя с тъжно изражение и покрива лицето си с ръцете си. Мопасан е ужасяващ, защото счита, че тази среща е неприятна прокоба. И в действителност е по този начин, тъй като писателят умря в лудница една година по-късно. Друга история е за Емили Саге, учителка в девическото учебното заведение Pensionat von Neuwelcke. 32-годишната французойка има съвършена известност в учебното заведение, само че става обект на клюки и спекулации. Разказва се, че имала двойничка, която се появявала и изчезвала пред очите на ученичките.


Веднъж нейната двойничка се появила до нея, до момента в който пишела на черната дъска и копирала точните й придвижвания. 13 възпитаници са станали очевидци на този случай. Една вечер, до момента в който вечеряла, двойничката седяла зад нея, имитирайки дейностите й. Очевидци били всички хора на масата. През 1846 година, група от 42 възпитаници имали урок по шиене и бродерия в основната зала. Емили била на открито в градината и се грижела за цветята, до момента в който друга учителка следила девойките. Когато тази учителка напуснала залата, двойничката на Емили се материализира на свободния стол. Децата виждали Емили в градината, а нейната двойничка стояла неподвижно. Няколко деца даже минали през нея, отбелязвайки, че има компактност, която оказва опозиция. След това двойничката постепенно изчезнала. Емили споделя, че в никакъв случай не е виждала своя двойник, само че когато се случва да се появява се усеща слаба и изтощена. В разследване на тези истории, родителите стартират да изтеглят децата си от учебното заведение. Директорката била принудена да уволни Емили, а с това липсващ и двойникът й от учебното заведение. Има многочислени истории за мистериозните двойници. А Вие виждали ли сте собствен двойник?
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР