Исторически проект, който е важен не само за Русия и

...
Исторически проект, който е важен не само за Русия и
Коментари Харесай

Откриват „Турски поток“, Ердоган го нарече „Исторически проект“

Исторически план, който е значим освен за Русия и Турция, само че и за Южна Европа и дори за всички останали страни от Стария континент – по този начин водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган дефинираха газопровода „ Турски поток “, който беше открит на публична гала през днешния ден в Истанбул.

Присъстват и президентът на Сърбия Александър Вучич и българският министър председател Бойко Борисов.
Премиерът Борисов дойде в Истанбул за откриването на „ Турски поток “ Българският министър председател ще организира и двустранна среща с президента на Турция
„ Сътрудничеството сред Турция и Русия дава своите плодове. Ние се намираме тук, с цел да открием „ Турският поток “. Това е план, по който работихме дружно с нашите другари от Русия. Това е исторически план. Морската част на плана беше завършена през миналата година и се срещнахме още веднъж с Истанбул с моя другар господин Путин “, сподели Ердоган.



Путин на собствен ред означи, че става дума за „ доста значимо събитие освен за Русия и за Турция, също по този начин и за страните от Южна Европа и може би за целия европейски континент “. „ Взаимодействието сред Турция и Русия се развива във всички сфери, без значение от обстановката, която се следи сега в света. Искам да отбележа, че износът на природен газ към този момент се реализира съвсем 30 години “, добави съветският водач.
Бойко Борисов и шефът на Газпром Алексей Милер Снимка: bTV
Преди началото на церемонията Борисов и Вучич организираха обособена среща. „ Това са нашите газоразпределителни мрежи. България има газов хъб, Сърбия има и ние си обменяме газ в двете направления. Правим за идващите 20-30-50-години диверсификация и опция всичко да пътува “, изясни Бойко Борисов.
US представител: Можем да ви помогнем за енергиен пазар без локални и непознати монополисти Решение за визите може да пристигна след година
Вучич е удостоверил, че и сърбите ще назовават плана „ Балкански поток “ (а не продължение на „ Турски поток “, който е под американски санкции).

Очаква се Борисов да организира срещи с Ердоган и Путин. Руският президент укори нашата страна, че се бави с работата по трасето към Сърбия, до момента в който тезата на нашата страна е, че строителството върви в период.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР