Исторически многохиляден митинг се провежда в Солун. Неправителствени организации и

...
Исторически многохиляден митинг се провежда в Солун. Неправителствени организации и
Коментари Харесай

Исторически многохиляден митинг се провежда в Солун

Исторически многохиляден протест се организира в Солун. Неправителствени организации и сдружения на гръцки македонци стачкуват против използването на името " Македония " като конституционно име на прилежащата страна.

Гърци от цялата страна, от островите и даже от чужбина дойдоха в Солун за присъединяване в днешния протест. Над 50 хиляди души към този момент са в центъра на града пред паметника на Александър Македонски. С национални флагове и плакати " Македония значи Гърция " стачкуващите показват мнението на доста от гърците, че в смяната на името на прилежащата страна не би трябвало да се включва " Македония ". Последно социологическо изследване сочи, че 77% от интервюираните са на това мнение. В митинга вземат участие представители на кметствата от цяла северна Гърция, както и депутати от партията " Независими гърци ", която е част от държавното управление.

Църквата също взе страна в разногласието, само че прикани да не се провеждат митинги. Солунският митрополит Антимос на литургия през днешния ден обаче предложения вярващите за всеобщо присъединяване в митинга.

Медиите разясняват през днешния ден, че митингът в Солун е " израз на шовинизъм ". Правителството продължава договарянията със Скопие. Все още няма съглашение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР