Исторически мач - Гришо Димитров, щурмува влизане в 1/2-финалите на

...
Исторически мач - Гришо Димитров, щурмува влизане в 1/2-финалите на
Коментари Харесай

Родна стихия - Гришо полудя в сет номер 2! Притиснат до стената, той направи нещо страхотно

Исторически мач - Гришо Димитров, щурмува влизане в 1/2-финалите на Аустрелиън Оупън 2018. На Централния корт Григор спори с великобританеца Кайл Едмънд. Сблъсъкът се излъчва по Евроспорт 1. Резултатът в сетовете е 1:1, написа " Пик ".

Кайл е под номер 49 в тенис-ранглистата. При триумф Григор ще играе на 1/2-финалите с Рафаел Надал или Марин Чилич.

Досега в шампионата Гришо надделя Денис Новак, Макензи МакДоналд, Андрей Рубльов и Ник Кирьос. Супер серия за Димитров на " Род Лейвър Арена ".

Григор води с 2:0 победи в директните дуели с Едмънд. Колоритна родна агитка поддържа Гришо в надпреварата. Световният номер 3 пази спортната чест на България, приказен миг. Срещата може да гледате ТУК!

Двубоят стартира с пробив за Кайл Едмънд. Великобританецът затвърди ранния си задатък след експресен сервис-гейм. Гришо отвърна с подаване на 15. Бърз гейм и за Едмънд - 3:1.

Сервис-гейм на нула за Григор, пасивът е понижен - 2:3. Димитров натисна турбото и върна брейка - 3:3. Солидно подаване за Гришо и 4:3 за нашия. Бърз сервис-гейм за Кайл - 4:4.

В този миг Димитров изпита усложнения на сервис, а Едмънд съумя да пробие на 30.

Великобританецът сервира за сета, Гришо стигна до 3 благоприятни условия за брейк, само че Кайл ги отрази, затвори гейма, с което и частта. 6:4 за Едмънд.

Вторият сет започва със сервис-гейм на нула за Григор. Последва брейк - 2:0 за Димитров. Зададе се мъчно подаване за Гришо, нашият обаче съумя от 0:40 да затвърди пробива - 3:0! Чуха се и мощни възгласи в поддръжка на Григор, българската агитка в Мелбърн вдъхва спомагателна убеденост на международния номер 3.

Последва маратонски сервис-гейм на Едмънд, с големи старания Кайл удържа подаването си, намалявайки своя пасив в частта - 1:3. Изключително значим сервис-гейм в интерес на Димитров - 4:1. Гейм на 30 за Едмънд - 2:4.

Гришо сподели съмнения на сервис, само че съумя да отрази точка за брейк и удържа подаването си - 5:2. Сервис-гейм за Кайл - 3:5. Григор сервира за сета, гейм на 30 и 6:3!

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР