Историческата вечер за пловдивския футбол, в която Локомотив разгроми градския

...
Историческата вечер за пловдивския футбол, в която Локомотив разгроми градския
Коментари Харесай

На футболното дерби в Пловдив имаше зрители, въпреки строгата забрана

Историческата вечер за пловдивския футбол, в която " Локомотив " разгроми градския противник " Ботев " с рекордното 6:0 бе помрачена от тотално и много безочливо неглижиране на възбраните, наложени за фенове на спортни събития в България. Оказа се, че макар заповедта на здравня министър отпреди единствено три дни, в централната ложа на стадиона на " Локомотив " имаше позволени фенове. При това много от тях даже не си бяха създали труд да сложат маски, отпред със спортния шеф на клуба Георги Иванов-Гонзо, който е измежду малцината публични лица, имащи право да участват на мача.

Заповедта на здравния министър гласи: " Преустановяват се всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за лица до 18 годишна възраст, като се изключи интернационалните спортни надпревари, които са почнали към датата на влизане в действие на тази заповед. Всички спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за лица над 18-годишна възраст и интернационалните спортни надпревари за лица до 18-годишна възраст се организират без аудитория ".

И при неспазването ѝ санкцията за юридическо лице (в случая клубът-домакин на мача - " Локомотив " ) би трябвало да бъде глобено от 500 до 2000 лева (при наново нарушаване глобата е от 2000 до 5000 лева.). Трябва, несъмнено да се сезира и БФС, само че оттова неведнъж демонстрираха в миналите месеци, че не им е огромна грижа неспазването на здравните разпореждания от страна на почитателите по трибуните и не са наложили нито една глоба по подобен мотив.

Иначе самият мач бе превъзходен като футболно наличие. Новият треньор на " Локомотив " (Пд) Александър Тунчев ще го запомни вечно, защото в него реализира разгромна победа с 6:0 над " Ботев ", което е и най-големия триумф за " черно-белите " против този противник, а и въобще на някой от двата отбора във всичките 112 дербита сред двата клуба.

Началото на паметната победа постави Момчил Цветанов още в 70-ата секунда, когато получи топката наоколо до вратата и без проблем откри. Португалецънт Диниш Алмейда удвои в 9-ата мин., откакто засече с глава центриране от свободен удар на таджикистанския национал Парвизджон Умарбаев. В 23-ата мин. най-хубавият рефер в България сега Георги Кабаков даде дузпа за " Локомотив " след нарушаване на Филип Филипов против Георги Минчев. Капитанът Димитър Илиев вкара наказателния удар за 3:0. Само след 5 минути, в 28-ата, Минчев направи 4:0 с хубав шут.

Но това не бе цялостният размер на кошмара за " Ботев ". В 45-ата мин. бразилецът Джонатан Перейра получи червен картон поради удар против Умарбаев и остави " жълто-черните " да доиграват дуела с човек по-малко. В 52-ата мин. пък звездата на " Ботев " Тодор Неделев бе заменен наложително поради контузия.

През втората част " Локомотив " се възползва от числовото, игрово и психическо преимущество и продължи да мачка противника. В 71-ата мин. хърватинът Кристиан Илич означи ефектно попадение с левия крайник. Крайният резултат беше завършен от Николай Николаев в 78-ата мин. Тогава той вкара първия си гол в професионалния футбол след асистенция на Георги Минчев.

" Чак подобен резултат не съм очаквал. Може би още преди мача бяхме уверени, че ще спечелим. За наше благополучие, успяхме да вкараме повече голове. Имаше си неща, които си видяхме като неточности, само че момчетата бяха фантастични. Това, което бяхме споделили преди мача, го извършиха на 100%. Класата бе на наша страна. Влязохме мобилизирани в мача, искахме да измием срама от първия кръг (б.ред. - загубата с 0:2 от " Ботев " в първото градско дерби за сезона), тъй че класата и мобилизацията бяха за нас в днешния ден. Чувствам се горделив с тима, това ще остане в историята. Поздравявам и нашите почитатели, споделих, че ще играем този мач поради тях. Не желая да изпадаме в огромна еуфория, спечелихме дербито с връх, само че то ни носи 3 точки. Момчетата ще се насладят на успеха, само че времето ще покаже къде ще сме в края на сезона. Ние ще се постараем във всеки мач да изглеждаме по този начин ", разяснява след мача треньорът на " Локомотив " Александър Тунчев .

И.д. ментор на " Ботев " Петър Пенчев разбираемо не бе сладкодумен:  " Истински провал. Мачът се разви доста неприятно. Отбелязаха ни с първите два удара. След изгонването на Джонатан нямахме никакви шансове. Прекалено доста неточности. Всеки, който играе, трябва да поеме от своята отговорност. Трудно ми е да приказвам. Днес бе злополука. Оправдание няма. Нищо не функционираше. Не мисля че разликата сред двата тима е толкоз огромна. Има още 4 мача до края на годината. Ще се опитаме да измием този позор ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР