Историческата истина Започва в неделя, 7 юли, в 22:00 ч.

...
Историческата истина Започва в неделя, 7 юли, в 22:00 ч.
Коментари Харесай

Историческата истина, Търсачи на библии и Християнството по VIASAT HISTORY

Историческата истина
Започва в неделя, 7 юли, в 22:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Година: 2018
Митовете умират мъчно и историята на 20-и век не е изключение от това предписание. До ден-днешен продължаваме да поддържаме известни вярвания, които одобряваме за чисти истини. Така да вземем за пример считаме, че случилото се в Хирошима е предиздвикало Япония да се съобщи, че проектът " Маршал " е избавил Европа, че Хитлер е бил боен талант и че Мао Дзедун е бил належащо зло за модернизацията на Китай.
В тези изказвания има нещо правилно, само че са прекомерно генерализирани и отхвърлят сложността на историческата действителност. Ами в случай че истината в действителност е малко по-различна? Чрез проучване на великите национални и интернационалните легенди, документалната поредност посещава основни исторически моменти от 20-и век и благодарение на архивни документи предлага нови, по-интелигентни и детайлни тълкования, хвърляйки светлина върху обстоятелства, които са били забравени или подценени.
Християнството: История на историите
Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Насладете се на деликатно подбраните документални поредици, с които разкриваме най-съществените моменти от историята на религията, която господства Европа от епохи.
В " История на християнството " историкът сър Диармайд Маккълоу ни води през история на крайности - от духовността, положителните каузи и трансцедентното изкуство до политически преследвания и гонения на секти.
В документалната поредност от две елементи " Ловци на библии " разкриваме тайните на светото писание и пътуваме до Египет по следите на учени и археолози от 19-и и 20-и век в задачите им да открият ранни древен ръкописи.
История на християнството
Всяка вечер от понеделник, 8 юли, в 23:00 ч.

Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: A History of Christianity
Година: 2014
Как дребна еврейска фракция се трансформира в най-голямата международна вяра? Поредицата изследва забравения генезис на християнството и тайната на непредвиденото му разпространяване в Азия, Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Християнските църкви имат обща основа, само че каква е тя и какво значи да си католик, православен, протестант или петдесятник?
Християнството подтиква човешките същества към престъпни злодеяния в голям мащаб, както и към най-големите достижения на милостта и творчеството, оцелява през гонения, разцепления, религиозни войни и ненавист. В съвременна Европа християнсвото страда от апатията на светското общество. Това ли ще е последната глава от християнската история?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР