Историческа находка обявиха археолози и историци в Съединените щати. Те

...
Историческа находка обявиха археолози и историци в Съединените щати. Те
Коментари Харесай

Археолози открили останки от кораба Индевър на капитан Кук

Историческа находка оповестиха археолози и историци в Съединените щати. Те настояват, че са разкрили остатъци от кораба " Индевър " на капитан Кук. Подробностите от Емилия Запартова в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Това е копие на кораба " Индевър " на фамозния капитан Джеймс Кук. Знаменитият английски изобретател на голям брой незнайни в 18 век територии тези дни е в центъра на медийното внимание. " Индевър " изчезва преди 250 години.

Сега се счита, че останките му са открити край крайбрежията на американския щат Роуд Айлънд, по-точно във водите на пристанище Нюпорт.
Кати Абас - Морски археологически план Роуд Айлънд: " Занимаваме се с това от 25 години и за първи път в действителност мислим, че сме покрай откриването на " Индевър ". Това няма да завърши за 50 минути. Чака ни доста работа, само че почувствахме, че би трябвало да споделим с вас до каква степен сме стигнали. "
На конференцията бяха показани триизмерни облици на откритите от археолозите артефакти. Капитан Кук поема към Австралия и Нова Зеландия сред 1768 и 1770 година
Кати Абас - Морски археологически план Роуд Айлънд: " Индевър " се смята за основополагащ кораб за европейските австралийци. Туземното население в Австралия не е доста предостатъчно от това, само че това е политически спор, в който няма да влизаме. "
Легендарният мореплавател изследва и картографира малко известни до тогава елементи на източното крайбрежие на Австралия и Нова Зеландия. Извършва общо три околосветски плавания.
Алистър Уолтън - общоприет консул на Австралия в Ню Йорк: " Днес един тип разгласяваме, че велика част от историята на Австралия - местонахождението на " Индевър " е намерено в Съединените щати. " Питър Декстър - Национален морски мезуй на Австралия: " Ще честваме идването на Кук в Австралия през 2020 година Да се открият останките на " Индевър " в този миг и да могат да се разпознават е извънредно достижение. Би било прелестно. "
Смята се, че корабът изчезва през 1778 година, откакто е бил потънал от английския флот през Американската война за самостоятелност, с цел да бъде блокиран достъпа на французите до Нюпорт. Предстоят спомагателни проучвания на откритите остатъци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР