Историческа италианска камбанария е била заглушена за периода през нощта

...
Историческа италианска камбанария е била заглушена за периода през нощта
Коментари Харесай

В Италия заглушиха камбана на 560 години, за да не пречи на туристите

Историческа италианска камбанария е била заглушена за интервала през нощта след митинги на притежатели на хотели, чиито посетители се оплаквали от шума.

Сега обаче, някои локални поданици се оплакват, че не могат да заспят без звука, с който са привикнали, споделя CNN.

Камбаната на часовниковата кула на основния площад в тосканския град Пиенца бие от към 560 години. Строежът на постройките към площада стартира през 1459 година

Маноло Гароси, кмет на Пиенца, съобщи пред CNN, че камбаната към този момент е тиха от среднощ до 7 ч. сутринта, с цел да се съблюдава правилото за шумово замърсяване от 2017 година, което изисква тишина в тези часове.

" Имах недоволства от поданици и притежатели на заведения за настаняване, които също са поданици на града ни ", добави той.

Въпреки това някои от 2100-те поданици обявиха пред държавната телевизия RAI, че непознатата тишина през нощта не им разрешава да спят. " Родени сме тук, чували сме я и през нощта. В безспорната тишина това беше знак за живот ", споделя един от локалните поданици пред RAI.

Със своите старинни здания, тесни калдъръмени улички и разположение на върха на рид, от който се открива панорама към тосканския пейзаж, Пиенца е магнит за туристи.

Разположен във Вал Д'Орча, най-девственото кътче на Тоскана, Пиенца е именуван " идеалният град на Ренесанса ".   Преименуван и препроектиран от папа Пий II в края на XV в., той е цялостен с архитектурни шедьоври като Палацо Пиколомини, планиран от флорентинския ваятел и проектант Бернардо Роселино, ситуиран на зашеметяващия площад Пио II.   Разположен измежду зелени хълмове, обектът на международното културно завещание на ЮНЕСКО е прочут и с поредност от улици с сантиментални имена като да вземем за пример улица на любовта и улица на целувката.   Местният ресторант La Buca delle Fate предлага типично тосканско меню, добавя CNN.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР