Историческа фотоизложба ще бъде представена на церемонията “100 години баскетбол”.

...
Историческа фотоизложба ще бъде представена на церемонията “100 години баскетбол”.
Коментари Харесай

Историческа фотоизложба по случай 100 години баскетбол

Историческа фотоизложба ще бъде показана на церемонията “100 години баскетбол”. Кулминацията на честванията ще е на 11 ноември от 19 часа в балната зала на хотел „ Рамада “ в София. Всички високопоставени лица, митове на спорта, някогашни и сегашни национални състезатели, треньори, съдии, деятели, спонсори и ръководители, другари на спорта и посетители ще могат да прегледат фотографии на определени моменти, демонстриращи както триумфите на баскетбола у нас през тези 100 години, по този начин и хубостта на играта и пристрастеността, с която българите я одобряват във времето.

Автори на фотосите, включени в изложбата са някогашният фотограф от в. „ Народен спорт “, работил в изданието от 1956 година до закриването му Петър Спасов, някогашният началник на фотоотдела на в. „ Старт “ Янко Гъров, различен фотограф от редакцията на „ Старт “ с близо 50 години трудов стаж – Бончук Андонов. Със свои произведения ще е показан и Костадин Андонов от „ Старт-фото “.

„ Щастлив съм, че господин Глушков ме потърси за тази прелестна концепция. Снимал съм го като беше на 14, като прохождащ баскетболист под управлението на Симеон Варчев. Благодаря на сътрудниците, които се отзоваха на желанието да покажем освен това, което се е случило, само че да представим хубостта, въздействието и въздействието на този хубав спорт върху българските ентусиасти. Надявам се, че хората ще съумеят да видят освен играта, само че и личностите, които са дали дан на българския баскетбол през годините “, показа Бончук Андонов във връзка идната галерия.
„ Огромни благодарности на Петър Хаджийски за това, че ме притегли и ме вкара в баскетбола. Спомням си шампионатите „ Старт “. Те бяха в основата на просперитета на европейския и българския баскетбол. Това бяха миниевропейски шампионати. В Димитровград гледахме Галис, Сабонис, Дражен Петрович. Провеждаха се в Димитровград. Залата се пръскаше по шевовете с дни. не можехме да намерим билети. После пристигнаха шампионатите за девойки в Русе. Често се връщам към тези незабравими моменти. А през днешния ден, в годината, в която българският баскетбол навършва 100 години, се веселя, че мога с работата си и творбите си да допринеса повече хора да се върнат обратно към дните на романтиката. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР