iStock Правителството и управляващата партия в Япония се споразумяха да освободят

...
iStock
Правителството и управляващата партия в Япония се споразумяха да освободят
Коментари Харесай

Япония освободи от някои данъци местния бизнес заради коронавируса

 iStock Правителството и ръководещата партия в Япония се споразумяха да освободят фирмите от избрани налози, в случай че продажбите им спаднат с над 50 на 100 на годишна основа в даден тримесечен интервал сред февруари и октомври на фона на коронавирусната зараза. Това съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира информация на Агенция Киодо.

В този случай компаниите въобще няма да се таксуват за парцели и активи, както и за градско обмисляне. Ако имат спад на продажбите с 30 до 50 %, компаниите ще заплащат на половина тези данъци, съгласно източници на Киодо. Японското държавно управление ще наложи мораториум върху данъчните заплащания на фирмите, които от февруари регистрират намаляване на месечните си доходи с 20 на 100 и повече по отношение на същия интервал на миналата година поради епидемията от ковид.

Премиерът Шиндзо Абе подреди в събота на кабинета си да изготви невиждан пакет от ограничения в поддръжка на третата по величина стопанска система в света поради заплахата пандемията да наруши интензивността в цялата страна, напомня Ройтерс. Очаква се данъчният проект да бъде част от икономическия пакет за намаляване на последствията от вирусната зараза. Той ще бъде завършен евентуално идния вторник, добавя Киодо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР