Истинското сурово мляко, добито от животновъдите, продължава да губи позиции

...
Истинското сурово мляко, добито от животновъдите, продължава да губи позиции
Коментари Харесай

Палмовото масло убива родното мляко

Истинското сурово мляко, добито от животновъдите, продължава да губи позиции под натиска на палмовото масло и други по-евтини заместители. Мандрите у нас усилват производството на имитиращи артикули с вложени растителни мазнини, като в това време понижават изкупуването на същинско краве мляко, демонстрират нови данни на аграрната статистика, представени от в. " Земя ".

От началото на тази година до края на август преработвателите у нас са изкупили с близо 2 млн. литра по-малко краве мляко. Количествата спадат от 444 млн. литра на 442 млн. литра. Стопани изясняват, че главният проблем са ниските изкупни цени и незадоволителната финансова поддръжка.

Въпреки че страната предприе редица ограничения против по този начин наречените имитиращи артикули, производството им през тази година се е нараснало с близо 6% - от 7904 тона на 8338 тона. В същото време количествата краве сирене от същинско мляко са намалели с 3% - от 48 655 тона на 47 068 тона. / fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР