Истинското горещо лято е в разгара си. Предстои дълга пореица

...
Истинското горещо лято е в разгара си. Предстои дълга пореица
Коментари Харесай

Опасни жеги с риск от пожари


Истинското горещо лято е в разгара си. Предстои дълга пореица дни с високи, температури, минимални разстройства и рисков риск от пожари. В последния ден на работната седмица ще е слънчево и безоблачно. Сутринта температурите на всички места ще са към 20 градуса, а денем термометрите ще скочат до 37-38 градуса, в планините - от 20 до 25-26 градуса, по морския бряг - до 29-30.

В събота и неделя температурите ще се запазят с леки съмнения от 32-33 до 38-39 градуса в обичайно горещите точки на страната. Ще има лека следобедна облачност, само че незначителни краткотрайни валежи са вероятни в Рила и Пирин, осведоми Нова тв.

В неделя и понеделник за малко ще нахлуе по-хладен въздух, с което вятърът ще е с по-силни пориви от северозапад, а дневната горещина ще отстъпи с 2-3 градуса надолу. В първия ден на идната седмица въпреки всичко ще превали следобедно и за малко в някои източни елементи на страната, с по-голяма възможност на североизток.

От вторник нататък температурите още веднъж ще се върнат до стойности над 35 градуса. В сряда на изолирани места, а в четвъртък допълнително региони на западна България ще има условия за гръмотевични стихии с временен натоварен дъжд с гръмотевици. По време на летните стихии ще има предпоставки за градушки.

В идващите дни остава висок рискът от възпламеняване на горски, полски и битови пожари. Влагата в почвата и растителнотта към този момент е в минимални количества, а периодическите усилвания напразно в допълнение основават компликации при преодоляването на спешни обстановки. Паленето на огън навън е рисково, а в гората и на полето - неразрешено до края на септември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР