Истинско напрежение в Софийският централен затвор се разиграло през последната

...
Истинско напрежение в Софийският централен затвор се разиграло през последната
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: 6 печки скараха затворници и шеф на пандиза

Истинско напрежение в Софийският централен затвор се разиграло през последната седмица със захлаждането на времето на 5-я етаж на най-големия затвор у нас, научи Lupa.bg от лишени от независимост. Екшънът става поради 6 печки, които Омбудсманът е разпоредил да се доставят за лечебницата на пандиза още предходната година, с цел да топлят лишените от независимост.

Новият началник на пандиза Васил Кордев обаче написа докладна бележка, че инсталацията е слаба и взима уредите за стопляне. Малко по-късно печките се оказват в кабинетите на мед. сестрите и близки хора на началника като макар " слабата апаратура " към този момент се пускат в приложимост. 

Във вторник Омбудсманът прави инспекция и открива, че печките не се употребяват при лишените от независимост, макар началното им предопределение. Затворниците мръзнели и тракали със зъби от мраз.



Лишени от независимост описват пред медията ни, че казусът с парното на пети етаж е от години, тъй като тръбите са запушени с тиня и до там не доближава въобще топлота. 

Именно поради това Омбудсманът взима решение и разпорежда да се закупят печки, които да топлят лишените от независимост. 

Още преди да е настъпила студената зима обаче се оказва, че електрическите печки няма да греят в интерес на арестантите. 

Lupa.bg чака скоро в най-големият ни затвор да станат рокади и някогашният началник на пандиза Десислав Трайков да се върне на " бял кон ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР