Истинско люто ни очаква през предстоящия уикенд.Идват дни с не

...
Истинско люто ни очаква през предстоящия уикенд.Идват дни с не
Коментари Харесай

Синоптиците обещават истинско лято през уикенда

Истинско люто ни чака през идния уикенд.

" Идват дни с не толкоз дейни процеси по образуването на мощни купесто-дъждовни облаци, които носят и градушки със мощни гръмотевични буди. Събота и неделя цяла Южна Европа ще бъде подобаваща за пътешестване. В България преваляванията в събота ще бъдат основно над планините ", сподели синоптикът Петър Янков в студиото на " България заран ".

Според прогнозата му времето в събота ще бъде уместно за високопланински туризъм, до момента в който в неделя ще има малко повече облаци.

" От север ще проникне и по-хладен въздух, тъй че преваляванията ще бъдат присъщи и за централните елементи от Стара планина. Събота е по-подходящият ден за туризъм, макар че в неделя преди обед - някъде до 15:00 часа, планините ще бъдат приветливи, след което ще се развият по-мощни облаци ", посочи синоптикът.

И добави пред  Bulgaria ON AIR, че температурите ще бъдат сред 29 и 33 градуса.

Има условия за градушки с мощни купесто-дъждовни облаци, като такива процеси се чакат в сряда идната седмица, сподели още синоптикът.

След това ще има намаляване на температурите - към 25 градуса, ще има ниски облаци и мъгли по нашето Черноморие. Времето другата седмица ще бъде неуместно за феновете на морските плажове, предизвести той.

" В нашите южни съседи времето ще бъде хубаво. Следобедни валежи ще има през почивните дни по крайбрежието на Бяло море, само че ще бъдат с летен темперамент - за няколко часа, а по-късно слънцето ще надделее над облаците ", предвижда Янков.

Следващата седмица времето ще е динамично, акцентира той. Предвиждането на тези феномени - градушките, става с механически средства, които в границите на 1-2 часа наблюдават образуването на облаците и се взема решение за влияние.

Той изясни,че от 13 юни се чака стабилизиране на времето - изсъхнало, топло време с температури до 31 градуса, ще е уместно и за море.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР