Истинският проблем, според мен, ще настъпи някъде октомври месец, когато

...
Истинският проблем, според мен, ще настъпи някъде октомври месец, когато
Коментари Харесай

Как да се справим с идващата заплаха наесен - грип и COVID-19?

" Истинският проблем, съгласно мен, ще настъпи някъде октомври месец, когато ще стартират пиковите инфекции с други респираторни вируси, които дават идентични недоволства (бол.ред. като с коронавируса) – хората ще кихат, кашлят. Вариантите са няколко : да считаме, че всички са с ковид или да тестваме. Тогава трагично ще се усилят разноските за проби. Могат да се създадат и превантивни ограничения. Първо, да обучим хората за този интервал , да знаят, че би трябвало да носят маски, изключително значимо е тогава. Другото е да се направи профилактична имунизация против класическия грип , още в този момент. След като се имунизират хората, се изисква месец - месец и половина да се развие имунитета. И в случай че се имунизират в този момент, септември – октомври ще имат имунитет. Проблемът е да има подготвена ваксина, тъй като знаете, че всяка година тя се прави на база преобладаващите варианти. "
Тази рецепта за справяне с предстоящите проблеми наесен, когато ще се смесят ковид и сезонен грип даде доктор Александър Симидчиев.
" В момента мисля, че няма към момента ваксина. Но в случай че планираме стратегически, можем да ги доставим скоро. При всички положения можем да предотвратим и тази зараза и всяка друга, в случай че просто съблюдаваме трите съществени правила: маска на закрито, миене на ръце и физическа отдалеченост. ", акцентира той.
" Скептици постоянно ще има, само че рационалните ще подхващат ограничения и ще се имунизират . Отговорните ще носят маски . Това са неща, които можем да вършим, и те ще лимитират всяка зараза. ", акцентира доктор Симидчиев.
" Според мен едно от основните неща, което би трябвало да вършим и сега е да образоваме хората, да обясняваме какво би трябвало да се прави, за какво да носим маската. Това е основно. Трябва да имаме систематична обучителна акция, изключително за групи малко по-ниско образовани, маргинални . И тази акция би трябвало да е такава, че посланията да доближават до тях по наличен за тя метод. ", акцентира специалистът.
" Около 1/3 от хората носят маските под брадичката , даже не покриват устата си, още 20-25% ги носят под носа, тъй че най-малко половината от хората не носят маските вярно. А обособен е въпросът, че огромна част от хората не носят изобщо маска. Проблем е когато сме близко един до различен и сме на закрито – на разстояние по-малко от 2 м. Тогава рискът е максимален. ", показа наблюденията си пулмологът.
" Всяко място, където хората са наоколо един до различен , не носят защитни средства и приказват мощно или викат или пеят, е рисково. Също места, където би могло да има повече хора с недоволства – да вземем за пример, чакалнята на лечебните заведения. ", сподели още той.
" В момента сме надалеч от рисковата зона да нямаме кревати . Проблемът е, че те би трябвало да са оборудвани с инсталация и фрагменти. Компетентните експерти са проблем. ", изясни той.
" При всички положения имахме интервал на отдалечено образование в учебните заведения. Колкото по-често се прави – по- добра ще става системата. Ако сме умни като общество, ще се учим от правеното преди. Грешките ще ги употребяваме като опция за учене, и да вършим нещата по-добре. " , сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР