Истинският пробив ще стане, когато пациент получи трансплантация на бял

...
Истинският пробив ще стане, когато пациент получи трансплантация на бял
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: През 2021 г. трябва да бъде първата белодробна трансплантация

Истинският пробив ще стане, когато пациент получи трансплантация на бял дроб в България. Решението с болничното заведение във Виена е краткотрайно. Там обаче всичко зависи от съществуването на подобаващ донор. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия проф. Генчо Начев, изпълнителен шеф на болница " Света Екатерина ".

Той изрази вяра при започване на 2021 година да бъде осъществена първата белодробна трансплантация в България.

Двама пациенти към този момент пътуваха до Виена, с цел да се изследва опцията те да получат трансплантация. Единият обаче е развил зараза, което попречва процедурата. Това постанова да бъде определен идващ най-спешен пациент, който също ще бъде изпратен във Виена.

Проф. Начев увери, че процесът по трансплантация в България ще включва практики, които се употребяват и в други страни. Самата трансплантация ще се прави в болница " Света Екатерина ", а проследяващият развой - от пулмолозите във ВМА, само че това ще бъде откакто пациентите са минали първичното лекуване и са нормализирани.

Вижте и още във видеото.
 Петима българи годишно ще имат късмет за белодробна трансплантация във Виена Петима българи годишно ще имат късмет за белодробна трансплантация във Виена
Петима български пациенти годишно ще бъдат одобрявани за белодробна трансплантация във Виена. За това се споразумяха министър председателят Бойко Борисов, здравният...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР