Истински воден ад ври в карловските села. Стряма и всички

...
Истински воден ад ври в карловските села. Стряма и всички
Коментари Харесай

Водният ад в Карловско: Паднаха къщи в Богдан, Стряма събори...

Истински воден пъкъл ври в карловските села. Стряма и всички реки и дерета откъснаха елементи от Подбалканския път и тук-там той е непристъпен. Стряма скъса моста сред Московец и Богдан. Подкопани от мощната вода и задръстени от клони са още три моста по течението на реката. Има заплаха Стряма да унищожи и други оборудване по пътя си – мостове и насипи, и да наводни други села.



На място в Каравелово са кметът на общината Емил Кабаиванов и шефът на Народно събрание за Пожарна сигурност и отбрана на популацията основен комисар Николай Николов.

Под наблюдаване е река Мъртвица, която може да залее Дъбене. Там от час разчистват ромската махала от паркирани коли и предизвестяват популацията за възможна заплаха от наводняване. Дежурни екипи наблюдават ежеминутно равнището на язовирите, общинските към момента имат свободен размер към 40 %, само че при положение на нужда ще бъдат отворени преливниците.

 

Водата заля жп тунел и сектори от железница, влаковете София-Бургас се движат през Пловдив.

Най-страшно е в селата Богдан и Каравелово, те са под вода. В Богдан към този момент има паднали къщи, над 10 индивида са евакуирани и са настанени краткотрайно в читалището. Водата в цялото село Каравелово е над метър, улиците са непроходими, дворовете и десетки къщи са цялостни с вода.

Под вода и Столетово. Мъжът, който е в къща край язовира  и чака помощ, остава там. Преди час бе изработен опит от Противопожарната работа до там да стигне хеликоптер, само че заради неприятните атмосферни условия и това се оказа невероятно.

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР