Истински трус в бургаския ВК Нефтохимик предизвика неделната загуба на

...
Истински трус в бургаския ВК Нефтохимик предизвика неделната загуба на
Коментари Харесай

Нафтата се разтресе след загубата с 0:3 в Пазарджик

Истински трус в бургаския ВК Нефтохимик провокира неделната загуба на отбора от Хебър в Пазарджик.

Шефовете на бургазлии очевидно усещат, че изпускат нещата и са подготвени на крути ограничения за излизане на отбора от рецесията.

До момента Нафтата има 2 загуби от едвам 5 мача, нещо което е безусловно нетипично за този отбор в последните години.

Според неофициална информация първенците са на път да се разделят с една от двете си водещи фигури. Бъдещето на треньора от Пазарджик Найден Найденов и на спортния шеф Теодор Салпаров, който в последните три седмици е контузен и не играе като либеро, са сложени на карта.

А упованията са един от двамата да падне жертва на слабия старт на сезона.

Бургазлии започнаха акцията със съществени упоритости и предпочитание да нападат групите на Шампионската лига. Предвид жребия, който отреди да играят с Шомон в третия кръг на квалификациите, пред Найденов бе сложена задача най-малко премахване на сръбския отличник Войводина и докарване нещата до мачове с френския вицешампион, воден от Силвано Пранди.

Нафтата обаче не се оправи с задачата и отстъпи и в двата мача с отбора от Нови Сад.

Ситуацията във вътрешното състезание също не е цветуща.

Тимът към този момент позволи две провали в 5 срещи, като бе разрушен вкъщи от Добруджа и при визитата на Хебър.

И въпреки двете загуби с по 0:3 да не са чак толкоз притеснителни, то не по този начин стоят нещата с играта на тима. Шампионите очевидно отстъпват от позициите си, а новите им попълнения изрично не оправдават упованията.

20-годишният Дмитрий Яковлев и връстникът му Савелий Поздняков дойдоха с манифести за огромни гении от Русия, които ще преобладават като диагонал и посрещач в Суперлигата.

Това обаче изрично не се случва. Първият е с 58 точки в 15 изиграни гейма (3,9 на част), а вторият е записал скромните 18 точки в 9 гейма!

Въпросът обаче е кой носи главната отговорност за представянето на отбора. Едната алтернатива е за подобен да бъде посочен Найденов, защото не може да извлече максимума от състава, с който разполага.

Ако това бъде решението на управлението на клуба, то някогашният народен селекционер ще бъде освободен от поста, а алтернатива за негов краткотраен правоприемник е самият Салпаров.

В случай обаче, че либерото бъде посочен за провинен за равнището на селекцията, то няма да е изненада Нафтата да се раздели с национала и длъжността на състезателен шеф да остане вакантна.

Факт е, че след мача в Пазарджик преди няколко дни Теодор Салпаров, Найден Найденов и спортния шеф на Общо събрание на колегиите Нефтохимик Сашо Везенков си разменяха реплики на доста висок звук, които направиха усещане на стоящите в близост хора.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР