Истински траур цари у нас след смъртта на легендата на

...
Истински траур цари у нас след смъртта на легендата на
Коментари Харесай

Видин в траур! Фен разлепи некролози на Шабан Шаулич /снимки/

Истински печал царува у нас след гибелта на легендата на сръбската музика Шабан Шаулич. Изпълнителят почина в злополука в неделя и остави хиляди опечалени фенове, изключително по нашите географски ширини.
Особено тежко е ситуацията във Видин. Заради близостта си със западната ни съседка, жителите на региона са откърмени с юго шлагерите. Неслучайно цяла плеяда от сръбски звезди са идвали всяка година за празника на града. По тази причина те одобряват тежко гибелта на Краля на сръбския фолклор.
Запален почитател на Шаулич е решил да му отдаде респект по забавен метод. Любен Захариев от крайдунавския град е разлепил некролози на звездата из града. „ Отиде си гласът на Балканите “, написа на жалейките, на които се вижда усмихнатия лик на трагично починалия артист. Отдолу има и стихотворение, отдадено на него.
Тази година Шабан Шаулич навършва 50 години на сцена. Определят го като Крал на националната музика, а зад тила си има 30 албума и стотици шлагери. Някои от най-популярните му песни за българската аудитория са “Шадравани” (Sadrvani), “Вярвам в любовта” (Verujem u ljubav), “Кралица на тротоара” (Kraljica trotoara), “Ела да остареем заедно” (Dodi da ostarimo zajedno) и други
Шабан Шаулич питаеше доста топли усеща към България и нашенската аудитория. Неслучайно съвсем всяка година правеше концерти тук, а и нееднократно се е включвал в благотворителни дела за България. Последната му изява беше на 21 декември в зала „ Арена Армеец “.
Видинчани обаче още страдат за проваленото присъединяване на Шабан Шаулич и неговата колежка Весна Змиянац, които трябваше да излязат на дружно на сцена в крайдунавския град през 2016 година, само че присъединяване им беше анулирано в последния миг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР