Истински шок изживяха родителите на дете, след като решиха да

...
Истински шок изживяха родителите на дете, след като решиха да
Коментари Харесай

Дете с име Анъл бе записано в паспорта Anal, родителите шокирани!

Истински потрес изживяха родителите на дете, откакто взеха решение да му извадят чуждестранен паспорт в Кърджали. Малкият Анъл се оказа " Anal " при транслитерацията на името му на латиница, а това накара фамилията да потърси съдействието на съда, написа всекидневникът " 24х7 Родопи ". Документите били извадени през юли т.г., когато фамилията решило да отиде на отмора в Гърция. При инспекция на документите на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " името на детето пък изчервило граничните чиновници, разкриват родителите. 
" Служителите на двете страни, произнасяйки името на детето, се почувстваха очевидно неловко и изгледаха родителите с подигравка ", показва в правосъдната зала в Момчилград очевидец по делото. " Изписването на латиница на името по този метод е недопустимо, осмиващо и опозоряващо ", безапелационни пък са родителите.
След направена информация от превод на персоналното име на детето излиза наяве, че вярното изписване е " Anil ". Магистратите в Момчилград позволиха да бъде направена смяна във вписването на имената на латиница в персоналните документи на Анъл.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР