Истински сеир се разигра преди минути на заседанието на врачанския

...
Истински сеир се разигра преди минути на заседанието на врачанския
Коментари Харесай

Сеир на сесията във Враца! Бивш агент на ДС обвинява наред общински съветници

Истински сеир се разигра преди минути на съвещанието на врачанския общински съвет, видя кореспондент на BulNews.bg. Предложението за отстраняването на шефа на Комплексния онкологичен център в града доктор Григор Томов провокира разгорещени кавги в залата. Вносителят на докладната Венелин Петров влезе в словесна борба с сътрудниците си в локалния парламент, като ги упрекна обществено, че се облагодетелстват от здравното заведение.
Съветникът се опита да обоснове претекстовете си за желаното унищожаване от поста на ръководителя на КОЦ-а. Той стартира с дрънканица за това дали е морално доктор Томов да получава заплата от 5000 лв., въпреки да е наясно, че трудовото му заплащане е несъмнено от общинския съвет. Той го упрекна, че не върви постоянно на работа, а също и, че ненужно раздувал щата на болничното заведение. Сред претекстовете му бе изтъкнато и неприятното положение въз основата на центъра.
Думите на Петров обаче не срещнаха утвърждението на останалите сенатори. След реплики от залата, че не е прав, някогашният сътрудник на Държавна сигурност реши да смени тактиката и стартира с личностни нападки против сътрудниците си.
Първа в полезрението на Петров попадна Владислава Лакова, която бе упрекната, че прави застраховки в КОЦ-а, както и в общината, и по този начин получавала пари, което било спор на ползи. Отговорът на съветничката не закъсня и тя го скастри за думите му. Лакова изясни, че работи в акционерно сдружение, където си има началници и не тя взима решенията къде и на кого да прави застрахователни полици. Съветничката изрично отхвърли да има спор на ползи и разгласи обвиняванията за безпочвени.
Следващият, при който се опитва Петров, бе съветникът и притежател на локалното радио „ Силвър “ Георги Генов. Той беше упрекнат, че получава пари от Онкото посредством контракт за медийно отразяване със здравното заведение. Генов обаче бе безапелационен, че няма и в никакъв случай не е имал контракт, по който да взема пари от диспансера.
След това офанзивата на Петров се трансферира към съветника Светлин Арнаудов, който пък е във компания за изтребване на вредители. Според Петров той правил стерилизация на диспансера и по този начин се облагодетелствал. Горчивият залп обаче и този път не мина и Петров реши да играе по-твърдо, като този път уточни с пръст съветничката Цветелина Дамяновска. Той напомни, че до момента в който я издирвали от полицията да се яви по дело в съда, колежката му била открита точно в КОЦ-Враца. Петров добави и други обвинявания към алената дама, че дължи пари на съветниците ген. Валери Стаменов и Иванка Дуарте, като не стана ясно каква връзка има това с импортираната от него докладна.
При тези обвинявания Дамяновска не сдържа нервите си и прикани Петров да престане да лъже. Тя изрично отхвърли да дължи пари на сътрудниците си, а в диспансера е била на лекуване, защото персоналният й доктор работил там.
„ Явно вие търсите пари и полза от някого, с цел да се държите по този начин. За разлика от вас аз не съм сътрудник на Държавна сигурност, какъвто сте бил вие. Именно вие сте ходил да желаете пари от доктор Томов, а не ние. Искал сте докторът да назначи щерка ви на работа там и по тази причина в този момент се държите по този начин “, съобщи Дамяновска.
Страстите в залата се нажежиха до краен лимит, а всички общински съветници останаха изумени от изявленията на Венелин Петров. След бурните диспути думата бе дадена и на доктор Томов, който направи доклад за положението на здравното заведение.
„ Такъв позор не съм брал за 23 години от ръководството си, само че ще изтърпя “, сподели на край шефът на КОЦ-Враца.
В последна сметка за отстраняването от служба на доктор Томов гласоподава единствено Венелин Петров. От останалите общински съветници в залата 23-ма бяха срещу, а 6-има се въздържаха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР