Истински рекорд поставиха американските власти в разриването на контрабанда на

...
Истински рекорд поставиха американските власти в разриването на контрабанда на
Коментари Харесай

Планина от кокаин за над 2 млрд долара хванаха във Филаделфия

Истински връх сложиха американските управляващи в разриването на контрабанда на дрога. Те заловиха 16,5 тона кокаин на стойност над 2 милиарда $ (по цени на улицата) на борда на транспортен съд в пристанището на Филаделфия, щата Пенсилвания, предават международните организации.
" Това е едно от най-големите залавяния на дрога в историята на Съединени американски щати ", съобщи основният прокурор на Филаделфия Уилям Максуейн. " Такова количество кокаин би могло да убие милион - МИЛИОНИ - хора ", написа той в Туитър.

Дрогата била открита в седем контейнера в кантейнеровоз, закотвен в комерсиалното пристанището на Филаделфия. Корабът се готвел да отплава за Европа. Преди това минал по маршрут: Чили, Панама и Бахамските острови.

Не е ясно дали американските управляващи са имали предварителна информация за стоката. Някои медии допускат, че е допустимо вътрешен човек в организацията да е работил за тайните служби.

Всички членове на екипажа били задържани. На двама от тях - Иван Дурашевич и Фонофавае Тиасаж – към този момент са повдигнати обвинявания. Те признали, че са оказали подпомагане стоката да се натовари на борда на кораба " Гайан ". Това станало в намерено море.

През януари 2019 година управляващите в западноафриканската страна Кабо Верде задържаха 11 съветски моряци от транспортен съд с панамски байрак, на борта на който бяха открити близо 10 тона кокаин. Експерти оцениха „ стоката “ на 1,5 млрд $. Става дума за цена „ на улицата “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР