Истински промени в България вече не могат да се направят

...
Истински промени в България вече не могат да се направят
Коментари Харесай

Дончева: Не изборите ще донесат промяната

Истински промени в България към този момент не могат да се създадат през избори, безапелационна е Татяна Дончева – водач на „ Движение 21 “.

„ Всички, които не се вписват в генералната идея, следена от задкулисието, доста елементарно могат да бъдат изтласкани на уместно разстояние. Така че ние би трябвало да поработим върху няколко неща преди изборите. Първо хората да бъдат готови, че не посредством избори ще се стигне до смяна. Това статукво би трябвало да бъде авансово разтърсено и то би трябвало да бъде разтърсено макар Европа. /…/ Ние би трябвало да се постараем да комбинираме старания на доста необятен кръг хора. Без гражданска война и напън не може да се реализира “.
Проблемът към този момент не е в правенето на промени, те не са по силите на тези хора, безапелационна е Дончева и изясни: „ Проблемът е доста по-банален и по-всеобхватен. Институционалната рецесия се демонстрира в това, че в държавната администрация се основават структури, които не се знае защо са. Това се отнася за всички министерства, за всички организации. Там е цялостно с хора, които са некомпетентни, необразовани и недоучени. Хората, които имат някаква визия и знания, са натикани в ъгъла като партийно неуместни или незадоволително дейни и те избират да си траят. Импровизира се във всички области. Неграмотните хора не могат от импровизация да родят рутинна ежедневна вярна активност на тези институции. Каква промяна? “.
Според Дончева Европа в лицето на най-ярките си представители сега – Макрон, Меркел, Юнкер и така нататък, крепят статуквото в България. Тя е безапелационна, че Европа не желае от нас никакви промени:
„ Тя в случай че искаше промени и недоволстваше, че оголваме фланга й, тя доста от дълго време щеше да помогне да се реши казуса. Напротив – тя крепи статуквото с цената на всичко и най към този момент с цената на финансиране. Единственото, което занимава тези хора, е какъв брой пари ще им се върнат и какви още финансови врътки да създадат. Те нас ни презират и ни броят за ромите на Европа, с които не желаят да седят на една маса “.
Според Татяна Дончева, във връзка Истанбулската спогодба би трябвало да се направи нужното за практическо използване на наличните текстове против домашното принуждение. Когато сме изчерпили тези механизми, да прибягваме към разширение на права и благоприятни условия, предложи тя. " Сега ние одобряваме текстове като книги в библиотека и те седят в библиотеката, без никой да ги ползва ", разяснява тя.
" Поведението на България да стои върху двата си крайници, да съблюдава здравия човешки разсъдък в решенията е по за предпочитане в сравнение с да вървим като стадо овце след някакви странни решения в Европейски Съюз, които вземат някакви служители без грам практическа изгода. Не можем да вървим по този начин сляпо ", сподели пред БНР Татяна Дончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР