"Истински промени в България вече не могат да се направят

...
"Истински промени в България вече не могат да се направят
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Изборите не променят нищо, трябва революция

"Истински промени в България към този момент не могат да се създадат през избори ", разгласи водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева пред БНР.
"Всички, които не се вписват в генералната идея, следена от задкулисието, доста елементарно могат да бъдат изтласкани на уместно разстояние. Така че ние би трябвало да поработим върху няколко неща преди изборите. Първо хората да бъдат готови, че не посредством избори ще се стигне до смяна. Това статукво би трябвало да бъде авансово разтърсено и то би трябвало да бъде разтърсено макар Европа. Без гражданска война и напън не може да се реализира ", уверена е тя.
Проблемът към този момент не бил в правенето на промени, тъй като те не били по силите на тези хора съгласно нея.
"Проблемът е доста по-банален и по-всеобхватен. Институционалната рецесия се демонстрира в това, че в държавната администрация се основават структури, които не се знае защо са. Това се отнася за всички министерства, за всички организации. Там е цялостно с хора, които са некомпетентни, необразовани и недоучени. Хората, които имат някаква визия и знания, са натикани в ъгъла като партийно неуместни. Импровизира се във всички области. Неграмотните хора не могат от импровизация да родят рутинна ежедневна вярна активност на тези институции ", очерта стряскаща картина в държавното ръководство тя.
Според Дончева Европа в лицето на най-ярките си представители сега - Макрон, Меркел, Юнкер и т. н., крепят статуквото в България. Тя е безапелационна, че Европа не желае от нас никакви промени.
"Тя в случай че искаше промени и недоволстваше, че оголваме фланга ѝ, тя доста от дълго време щеше да помогне да се реши казуса. Напротив - тя крепи статуквото с цената на всичко и най към този момент с цената на финансиране. Единственото, което занимава тези хора, е какъв брой пари ще им се върнат и какви още финансови врътки да създадат. Те нас ни презират и ни броят за ромите на Европа, с които не желаят да седят на една маса ", разяснява още водачът на "Движение 21 ".
Относно Истанбулската спогодба и решението на Конституционния съд да я разгласи за противоконституционна, Татяна Дончева разяснява, че "поведението на България да стои върху двата си крайници, да съблюдава здравия човешки разсъдък в решенията е за предпочитане, в сравнение с да вървим като стадо овце след някакви странни решения в Европейски Съюз, които вземат някакви служители без грам практическа изгода. Не можем да вървим по този начин сляпо ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР