Истински късметлии сме, ако имаме къща с градина. Не само

...
Истински късметлии сме, ако имаме къща с градина. Не само
Коментари Харесай

Какво да правим в градината през април

Истински късметлии сме, в случай че имаме къща с градина. Не единствено тъй като във времената на изолираност получаваме надалеч по-голяма независимост, само че тъй като имаме и опцията сами да отглеждаме храната си.

А пролетта е сезон, който желае доста работа в градината. Ето кои са най-важните неща, които би трябвало да създадем през идващите седмици, с цел да се радваме на плодовете на труда си дълго по-късно.

Почистване

Ако не сме го създали до момента, то към този момент няма какво да чакаме. Със стоплянето на времето би трябвало да създадем главно разчистване освен на дома си, само че и на градината. Махаме всички опадали листа, клони и отпадъци, натрупали се през студените месеци, разделяме се с плевелите и значимото - окосяваме тревата.
 Снимка 474675

Наторяване

След като сме почистили почвата, би трябвало да я подхраним, с цел да се радваме на добра годишна продукция. Най-лесно става това с компост, който я обогатява с потребни субстанции и минерали. Ако нямаме, използваме синтетични торове съгласно насажденията.

Вредители

За да пораства всичко както би трябвало, не трябва да има вредители. И в този момент е времето за първото напръскване за годината. Много гадинки зимуват и се развъждат в многогодишните растения и изпълзяват, когато времето се затопли.

Цветя

Сега е моментът за засаждане на всевъзможни едногодишни пролетни растения от семена или с луковици, които да радват окото ни с месеци наред. Важно е обаче авансово да сме подготвили почвата.
 Снимка 474674

Зеленчуци

Сега е моментът да използваме разсади и да да се възползваме от по-високите температури, с цел да засадим домати, чушки, патладжани, зелен боб. Към края на месеца засаждаме и тиквички, краставици, граф, карфиол, зеле, моркови.

Можем да посадим и репички и марули, които ще консумираме по-късно през годината. Подходящо време е и за едногодишни билки.
 Градинарството, столетниците, работата в градината и връзката с продължителността на живота
Дейността, която ще ни направи столетници

Защо да излезем в градината

Плодове

Време е за подкастряне и торене на овощните дръвчета. Можем да засадим малини и къпини, написа House and garden.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР