Истински гейзер изникна на улица 8-ми декември“ в столичният квартал

...
Истински гейзер изникна на улица 8-ми декември“ в столичният квартал
Коментари Харесай

„Аз, репортерът“: Гейзер блика питейна вода в „Студентски град“


Истински гейзер изникна на улица „ 8-ми декември “ в столичният квартал „ Студентски град “. Сигналът е подаден в платформата, а екип на bTV отиде на място,за да ревизира.

На 19 февруари в изкопа на близкия градежа избива тръба. Водата, която се вижда да блика е питейна, а излелите се литри са стотици. и досега, защото в изкопа е зародило свлачище.

Тръбата е огромна и в случай че може да падне пътя в непосредствена непосредственост до повредата. Жилищните блоковете в региона са с понижено водоподаване и не могат да употребяват обикновено услугите на „ Софийска вода “.

Строежът, прочут като „ Дупката “, е замръзне – допуска се, че той е противозаконен. От няколко години никой не се грижи за изкопа и той непрестанно. Текат над 20 правосъдни каузи.

Заради градежа се е образувало свлачище, което скоро може да погълне ул. „ 8-и декември “, демонстрира инспекция на bTV. А от скоро има и скъсана тръба, която изхвърля огромни количества вода –.

„ От четири дни. Усещането е, че нямаме вода. Аз пребивавам на деветия етаж и заради слабото налягане, водата мъчно стига до моят апартамент. Не мога да измия една чаша от кафе “, споделя Валерия Николова.

Жителите на блоковете в региона са подали сигнал. Отговарят им, че, както и че текат ремонтни действия.

„ В нашият блок има 102 жилището, като “, посочи и Николай Минковски, домоуправител на един от засегнатите блокове в региона.

Снимка: bTV


За bTV от оповестиха, че се работи по отстраняването на повредата и водата ще бъде пусната през днешния ден. Водоподаването обаче беше възобновено още нощес.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР