Истински герой! Това е най-доброто описание на Гергана Брънзова. Повече

...
Истински герой! Това е най-доброто описание на Гергана Брънзова. Повече
Коментари Харесай

Гергана Брънзова намери вътрешната си сила, за да победи множествената склероза

Истински воин! Това е най-хубавото изложение на Гергана Брънзова. Повече от нас я свързват с баскетбола и има за какво. Гери е може би най-успешната българска състезателка. Дъщерята на именития Бойчо Брънзов е първата родна баскетболистка в НБА и дълготраен капитан на националния тим. Най-голямата ѝ победа обаче си остава тази с подлата диагноза множествена склероза.

Гери е същинско здравно знамение! Първият ѝ признак се появява през 2013 година Вместо отчаянието и самосъжалението обаче, тя прегръща различната медицина, строгия хранителен режим, спорта, спокойствието и обединяването на духа и тялото. Две години по-късно лекарите не могат да повярват! Резултатите от скенера са безапелационни - тя към този момент не страда от множествена склероза.

Плътно до Гери са брачният партньор ѝ - най-хубавият турски баскетболист Харунер Денай, както и трите им деца. Семейството на баскетболистката в България обаче не знае за здравословните ѝ проблеми. А решението е нейно.

" Беше 1999 година Кацнах от Съединени американски щати в Истанбул и изживях безспорен културен потрес! Дали съм вярвала, че ще срещна любовта? Боже Господи! Не съм си мислила. Път и турчин! Пък и състезател! Пък и баскетболист! Пък и рус! Не! В следствие научих, че в живота подготовка няма и би трябвало да се одобряват нещата такива, каквито са. Всичко вървеше доста добре! Здрави деца, близнаците се родиха по 3,5 кг. ", споделя през 2015 година Гери.

Първите признаци се появяват след раждането, а диагнозата не закъснява - Министерски съвет.

" Казаха ми две букви, които бяха познати от диагнозата на майка ми. Първоначално бях в супер потрес! Каква е повода беше първият въпрос. Тръгнах по лекари, започнах два курса стероиди, резултат никакъв! Състоянието ми се утежни, не можех да вървя, изгубих 95% от зрението си ", връща се в спомените си тя.

Тя обаче приема признаците не като присъда, а като предизвестие, че е сбъркала. Две години по-късно тя е на скенер, а лекарят е заинтригуван. Той споделя, че всичко е наред, само че трансферира топката на невролога. Следи от Министерски съвет няма! В практиката на младата лекарка и турските ѝ сътрудници такова нещо не се е случвало.

" Беше миг на еуфория - снимането на кино лентата, издаването на първата книга, персонални драми... Докато се уталожат нещата и схвана какво се е случило в действителност, трябваше отново да се връщам обратно. Минаха две години и разбрах какъв брой работа съм свършила. Равносметката е, че силата е в нас самите и до момента в който не намерим вътрешното успокоение и не сме наясно със личните си страсти, нещата не могат да се случат по някакъв плануван метод ", споделя през днешния ден тя.

" При първата среща с невролога, който ме диагностицира бях толкоз щастлива и желаех да му покажа, че е допустимо да се излекува Министерски съвет. А той беше толкоз леден, сподели ми по телефона единствено " Да, при теб заболяването е спряла ". Той не се зарадва и това ме шокира ужасно доста. Накара ме да потърся друга невроложка. Тя ми сподели: " Гергана, това е отлично! Продължавай да правиш, каквото правиш! ", прибавя Брънзова.

Как е стопирала МС-а? Чрез себеопознаване, твърди Гери.

" Това е доста дълъг път и е условен за всеки. Ние сме неповторими персони, когато приемеш обстоятелството, тръгваш по собствен личен път, без да робуваш на рамки и модели. Аз споделям от силата на деня си с хората, които ме търсят. Има поток от хора, които имат потребност от това! "

Един от ключовете на Гери е тоталната смяна в метода на хранене.

" Започнах антикандида диета. В следствие я формулирах както на мен ми харесва - с моите ястия, от моята кухня, с моя метод на живот, с моя усет, с усета на фамилията ми. Основните правила са без глутен, без рафинирана захар и без млечни артикули, само че с доста обич и схващане към себе си и с всички натурални артикули, които тялото ти желае и обича. Изпитвам потребност и да спортувам. Оставила съм спортната си кариера, няма я мотивацията за състезание, само че съм отворена към придвижването и непрекъснатата интензивност, която е доста значима. Правя това, което ми харесва, движа се свободно. Съзнание и тяло в едно! ", безапелационна е Гергана.

Съвсем скоро на пазара ще бъде и втората книга на Брънзова.

" Описала съм целия си метод на живот. Хората ме питат характерни въпроси. Постарала съм се да обясня безусловно всичко. С издателя се шегувахме, че непрекъснато допълням неща. Дала съм 14-дневна стратегия за изчистване. Има предписания, методът, по който се вършат, е доста елементарен. Важно е хората да бъдат правилни на себе си и да знаят какви са настояванията им, тъй като всичко потегля от там ", споделя тя.

" Трябваше да покажа на майка ми, че животът се случва, макар диагнозата. Може да е страховита, да си неработоспособен, да си на инвалиден стол, може да не съумяваш да се обслужваш, само че постоянно може да се усмихнеш и да намериш метод за елементарен живот ", прочувствена е Гери.

Какво търсят хората, които се свързват с нея за съвет, има ли универсална рецепта против множествената склероза? Защо е избрала да не показа диагнозата с майка си? И с какво се занимава фондацията " Стани по-добър "? Вижте в идващото видео:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР