Истински екшън край язовир Батак. Бракониери влачиха с джип държавен

...
Истински екшън край язовир Батак. Бракониери влачиха с джип държавен
Коментари Харесай

Бракониери влачили инспектор с джип край язовир Батак

Истински екшън край язовир Батак . Бракониери влачиха с джип държавен контрольор, който се опита да ги залови. Прокуратурата в Пазарджик проверява случая, заяви.
 
Миналата сряда извършвахме инспекция по вода и по суша с още двама сътрудници. Влязохме със служебната лодк а, насочваме се към заливите, виждаме, че има доста риболовци и сътрудниците ме оставиха да се приближа до тях. Извадих си една въдица и аз, с цел да ги следя с какво правят риболова. Стигнах до хора, които ловяха риба с голяма тройка. Когато извадиха въдиците, видях че на четирите въдици има големи парашути към 2 метра. Това са така наречен „ мрежести уреди ”, които са неразрешени . Тогава открих, че има нарушаване, описа нападнатият контрольор Стоян Любомиров.
 
„ Обадих се на сътрудниците. Когато им се показах и те видяха, че към нас идва служебната лодка , те ме нападнаха със стойката за въдиците, която е остра ”, добави Любомиров.
 
Същият контрольор е атакуван повторно – в същия ден, само че от други извършители.
 
Нападателите били засечени да ловят нелегално риба и раци. И в този случай инспекторът се легитимирал, само че бракониерите тръгнали против него с джип . Той съумял да се хване на една от вратите, само че когато видял, че може да попадне под гумите на колата, се пуснал .
 
От язовира са извадени 102 коша за раци и 150 метра мрежа, цялостна с риба. Раците и рибата са върнати във водата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР