Истински екшън като от по филмите се разигра по обед

...
Истински екшън като от по филмите се разигра по обед
Коментари Харесай

Див екшън на бургаски плаж! Трима души си мислеха, че умират, накрая преживяха нещо немислимо

Истински екшън като от по филмите се разигра по обед на плажа в бургаския кв. Крайморие. Спасителите на крайбрежната линия забелязали с биноклите си бедстваща лодка във водите в залива, оповестява " Флагман ". Видимо изглеждало, че тричленният екипаж от двама мъже и едно момиче на дребния кораб има проблем с мотора. Отговорните лайфгардове незабавно алармирали Николай Димитров – концесионер на плажа, и избавителната акция била задействана за минути.

„ Дал съм бинокли на спасителите и съм ги инструктирал да гледат тъкмо за такива произшествия. Ето че най-лошото се случи и още като ми оповестиха и погледнах се уверих, че обстановката е доста сериозна. Лодката беше доста във вътрешността в морето – към 3-4 километра. Вятърът през днешния ден е отблъскващ и вълните доближават до метър и половина”, описа Николай Димитров.

Той и негов сътрудник мигновено яхат джетовете си и се насочат към местопроизшествието. Там те в действителност се убеждават в опасенията си. Морето блъска свиреп дребната лодка, а екипажът под паника се пробва да избави ситуацията, с цел да не се обърне плавателният съд.

Понеже вълните са огромни и е извънредно мъчно да се закачи въжето за издърпване, Димитров персонално скача в морето и съумява да направи невъзможното. Ужасът към този момент е завършил.

„ За броени минути успяхме да издърпаме лодката до брега. Изключително рискова обстановка, която можеше да приключи съдбовно. Хората даже не си носиха телефоните и същинско благополучие, че спасителите са съумели да ги видят в точния момент. Искам да благодаря на целия си екип за добре свършената работа”, разяснява след сполучливата избавителна интервенция концесионерът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР