Истински дар, с безброй ползи, чудесен не само консумация, но

...
Истински дар, с безброй ползи, чудесен не само консумация, но
Коментари Харесай

Струва броени левчета, а е безценно! Помага за толкова много неща! Това е...

Истински подарък, с безчет изгоди, превъзходен освен консумация, само че и за най-различни разкрасителни процедури – от укрепване на кожата и косата, през омекотяване на устните, до поддържане на белите зъби.

Да, това е кокосовото масло. Снабдете се със студено пресовано кокосово масло и няма да сбъркате. Защо? Вижте в канала „ Natali’s Beauty “ във Vbox7.com

Грижа за лицето

Кокосовото масло спомага на кожата да бъде здрава, еластична и млада. Освен това е натурален овлажнител и успокоява доста. Ако кожата ви е раздразнена, в случай че сте изгорели от слънцето или просто усещате сухота, мажете се с кокосово масло заран и вечер, комбинирайте с приемане на задоволително течности денем и ще усетите по какъв начин лицето ви още веднъж стартира да сияе.

Срещу стрии

Ако кожата ви е предразположена към стрии, заложете на кокосовото масло, с цел да я хидратирате и спомогнете да бъде по-здрава и еластична. Уязвимите от към стрии места са бедрата – външната и вътрешната част, корема, ръцете и гърдите. Мажете се всеки ден заран и вечер и си правете леки разтривки, с цел да подхранвате кожата си и да смалите до най-малко риска от белези при разпъване или свиването ѝ.

За здрава коса

Ако мечтаете за здрава, блестяща и витална коса, заложете на кокосовото масло. Ако имате естествена към мазна коса с доста сухи краища, разтопете на водна баня 1 с.л. кокосово масло и втрийте с пръсти в косата, само че от средата надолу. Ако косата ви като цяло е по-суха, разтопете 2 с.л. масло и изсипете в тубичката на балсама, който ползвате, с цел да обогатявате косата си при миене.

За меки устни

Ако устните ви постоянно се напукват, използвайте остаряло контейнерче от еликсир и го напълнете с кокосово масло. Използвайте в хладните дни за меки усни. А в случай че желаете да си извършите ексфолиант за устни, просто смесете 1 ч.л. кокосово масло 1 ч.л. бяла захар и ½ ч.л. какао на прахуляк.

За бели зъби и здрави венци

Освен всико друго, знаехте ли, че кокосовото масло спомага и за по-белите ни и здрави зъби? То няма свойствата да ги избелва толкоз, едвам ги поддържа бели и чисти. Това се дължи на лауриновата киселина в състава на кокосовото масло. Тя спомага за това зъбите и изначално устната ни празнина да са чисти, без бактерии и плака, заздравява и венците ни. Ето за какво бихте могли заран да си вършиме гаргара с 1 с.л. кокосово масло.

За здрави нокти

Ако ноктите ви са чупливи, а кожичките към тях напукани и разранени, доверете се на кокосовото масло, с цел да бъдат здрави ръцете ви. Масажирайте ръцете и ноктите вечер преди лягане със затоплено кокосово масло. Любопитен факт е, че кокосовото масло е отличен асистент и в битката против гъбички, по тази причина бъдете сигурни, че ще спомогне и за здравето, освен за хубостта на ноктите ви.

За унищожаване на грим

И на последно място – едно ужасно приложение на кокосовото масло. Знаехте ли, че то сполучливо почиства грим? Просто вземете малко с ръка, разтопете го и втрийте нежно в кожата. След това с памучно тампонче избършете грима. За да бъде изцяло чиста кожата ви, почистете наложително лицето с хладка вода и тоник.

 

И още:
Общи изгоди за здравето от кокосовото масло
Кокосовото масло предлага един в действителност впечатляващ набор от изгоди за здравето при постоянна консумация. В допълнение към неговите антимикробни свойства, то е потребно за:
Подобряване здравето на сърцето Подобряване функционалността на мозъка Засилва имунната система Осигурява чудесно „ гориво “ на организма и ускорява метаболизма, което води до унищожаване на наднормено тегло Поддържа кожата здрава и хидратирана

Докато кокосовото масло е идеална храна за поддържане на здраве и хубост, извън и от вътрешната страна, то има и извънреден брой други приложения – в козметиката, лекувания при първа помощ, до бранш домакинство.
Кокосовото масло може да размени десетки артикули за хубост и персонална грижа
изчистване на грим  – нанесете на лицето с памучен тампон/диск, по-късно избършете

разчистване на кожата на лицето  – втрийте малко кокосово масло по лицето и шията си, по-късно отмийте

ексфолиант за тяло  – смесете равни елементи кокосово масло с кафява захар, използвайте на суха кожа преди баня

ексфолиант за лице  – вместо захар, разбъркайте кокосовото масло със сода за самун, или овесени ядки с малко канела, и ще получите гальовен ексфолиант за лице

лосион за бръснене  – нанесете тъничък пласт кокосово масло върху кожата си и бръснете както нормално. Лауриновата киселина има антисептично деяние, при положение, че се порежете по време на бръснене.

овлажнител за лице и тяло  – можете да употребявате чисто кокосово масло или да го смесите с етерично масло, което е уместно за непосредствено нанасяне върху кожата. Когато употребявате чисто кокосово масло, то спомага за понижаване появяването на фините бръчки и резервира съединителната тъкан на кожата еластична; когато го употребявате като ексфолиант, подкрепя почистването на външния пласт на кожата и отстранява мъртвите кафези, правейки я да наподобява по-гладка.

крем за околоочния силует  – нанесете тъничък пласт кокосово масло към очите си, с цел да омекоти бръчките и да предотврати изтъняването на кожата в тази област, което е причина за отпущането й

крем за кожички към ноктите  – просто втрийте малко кокосово масло към кожичките си, с цел да ги омекотите

дезодорант  – нанасяйки малко количество кокосово масло непосредствено върху кожата на мишниците си, ще ви помогне с неприятната миризма в тази област. По предпочитание, можете да добавите малко сода за самун

успокояваща вана  – прибавете кокосово масло във ваната, с цел да хидратирате и успокоите сухата и раздразнителна кожа. (Почистете ваната след потреблението на кокосово масло, с цел да предотвратите подхлъзвания!).  Уверете се, че водата е по-топла от 25 градуса по Целзий, с цел да може кокосовото масло да се разтопи в нея.

сапун  – кокосовото масло е една от главните съставки на доста домашно приготвени сапуни

еликсир за устни  – можете да нанесете малко количество чисто кокосово масло, или да си извършите еликсир за устни от кокосово масло и други съставки

паста за зъби  – комбинацията от кокосово масло и сода за самун може да измести елементарната паста за зъби. Содата почиства зъбите нежно, до момента в който кокосовото масло работи антибактериално. Можете да употребявате и етерични масла, които да подсилят действието на вашата домашна паста за зъби.

препарат против инсекти  – върху откритите елементи на кожата нанесете примес от кокосово масло и висококачествено етерично масло, която има репелентно деяние. Ефективни етерични масла са тези от мента, маточина, розмарин, масло от чаено дърво или чисто ванилово олио.
Кокосовото масло идва на помощ!
Освен полезността си в кухнята и банята, кокосовото масло заслужава място и в аптечката, с общителното подпомагане на неговото антимикробно и антивирусно деяние. Например, кокосовото масло може да бъде потребно при лекуване на:

ушни инфекции  – сложете няколко капки кокосово масло в ушния канал на всяко ухо. Ако кокосовото масло се е втвърдило, можете елементарно да го разтопите на водна баня.

кожни обриви и раздразнения, в това число варицела и херпес  – нанесете малко количество върху засегнатата област

гъбични инфекции  – смесете равни елементи кокосово масло, масло от риган и масло от чаено дърво

ухапвания от буболечки и пчелни ужилвания

херпеси  – смесете равни елементи кокосово масло и масло от риган, ползва се при първите признаци

постоянно кръвотечение от носа  – постоянно използване на малко количество кокосово масло от вътрешната част на ноздрите

млечница  (детска болест)

хемороиди  – засегнатата област се маже постоянно с кокосово масло, като може да се добави масло от лавандула за спомагателна лечебна мощ

вагинална сухота

перинерален масаж  – бъдещи майки могат да употребяват кокосовото масло за масаж на перинеума всекидневно, като се стартира към месец преди датата на термина, с цел да понижат възможностите от скъсване или нуждата от епизиотомия.

 

zdravei.org
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР