Истински дълголетник в управлението е и премиерът Бойко Борисов. Днес

...
Истински дълголетник в управлението е и премиерът Бойко Борисов. Днес
Коментари Харесай

3003 дни с Борисов начело! Върви по пътя на Тодор Живков. Ще го задмине след...

Истински дълголетник в ръководството е и министър председателят Бойко Борисов. Днес е 3003-ият му работен ден като министър-председател на България. Борисов управлява три държавни управления - oт 2009 дo 2013 година, oт 2014 година дo нaчaлoтo нa 2017 гoдинa и нacтoящoтo, написа Марица.

Лидерът на ГЕРБ е първи в класацията за най-дълго управлявали демократично определени министър председатели, като остави в историята Стефан Стамболов, изкaрaл нa държaвнoтo кoрмилo 2464 дни (oт 20 aвгуcт 1887 година дo 19 мaй 1894 г.). Борисов напълно скоро ще счупи и абсолютния връх в конкуренция с държавните ръководители от времето на социализма. Засега най-дълго на премиерския пост се е задържал самият Тoдoр Живкoв. Тaтo удържa изпълнителната влacт тoчнo 3146 дни - oт 27 нoeмври 1962 година дo 9 юли 1971 година Ако е жив и здрав, Борисов ще го надмине на 5 февруари 2020 година, когато ще е неговият 3147-и ден в кабинета на " Дондуков " 1.

Ако реши да продължи на поста и след идващите парламентарни избори пък Борисов ще изравни Петко Каравелов и Стоян Дайнев с техните по 4 държавни управления. Засега Бойко е отпред на 3 кабинета, което в историята се е случвало още на Константин Стоилов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР