Истински бум на бракове се наблюдава през последните няколко дни

...
Истински бум на бракове се наблюдава през последните няколко дни
Коментари Харесай

Бум на бракове през август в Дупница

Истински взрив на бракове се следи през последните няколко дни в Дупница, написа "Монитор ".

Въпреки пандемията 18 двойки ще сключат цивилен брак през август. Бройката на мераклиите да си кажат заветното „ да “ надвишава в пъти тази през месец август на предходната година.

„ Само в границите на един ден имахме 3 венчавки. Наистина се следи растеж и това се дължи най-много на обстоятелството, че през месец август си идват огромна част от гастарбайтерите от Дупница и подписват бракове. Тази година доста от работещите в чужбина от Дупница не си пристигнаха за ваканцията, само че все пак броят на искащите да сключат брак се усилва, което значи, че се връща остарялата ценностна система – семейство единствено след подписан брак. Това се случва на фона на наложилата се през последните години наклонност младите двойки да съжителстват без брак, разяснява и архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия, отец Георги Паликарски. Ръст се следи и при кръщенетата в цялата област Кюстендил. Само за ден в Кюстендил бяха осъществени 5 кръщенета на дребни деца.

Наблюдава се оживление и в ресторантьорския отрасъл, където през уикендите едвам смогват да обслужат всички посетители на сватби и кръщенета. „ Не остава празна маса в тези дни. Само за ден имахме две кръщенета и една женитба, което не се беше случвало дори и преди пандемията “, разясниха от огромен хотелски комплекс в Кюстендил.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР