Истински банан, залепен с тиксо за стена, е продаден на

...
Истински банан, залепен с тиксо за стена, е продаден на
Коментари Харесай

Създателят на златната тоалетна продаде банан, залепен с тиксо, за колосална сума СНИМКА

Истински банан, залепен с тиксо за стена, е продаден на ревюто „ Art Basel “ в Маями. Творбата е основана в три екземпляра, като първите два си откриха нови притежатели за 120 хиляди $, а третият, като последна численост в света, се предлага за 150 хиляди $, оповестява CNN, представена от dir.bg.

Творбата е на актуалния създател Маурицио Кателан и носи името „ Комикът “. Авторът стана известен около своята златна тоалетна „ Америка “, която неотдавна влезе в новините.

Бананът с тиксо в действителност е първото присъединяване на актьора на сходно ревю, означават от галерията за модерно изкуство „ Перотен “. Галеристите от дълго време имат 15-годишно съдействие с Кателан.



Комикът “ в действителност се състои от един банан и парче тиксо – и двете купени от елементарен магазин в Маями. Творбата символизира „ международната търговия “, а бананите са „ класическо средство за комизъм “, разяснява Еманюел Перотeн, притежател на галерията.

По неговите думи Кателан има дарбата да трансформира елементарни предмети в „ проводници по едно и също време на забавление и рецензия “.

За момента няма указания какво се случва с банана, откакто изгние.

Идеята хрумва на Кателан преди година, написа в публично изказване, публикувано от галерията.

„ Комикът “ в действителност се състои от един банан и парче тиксо – и двете купени от елементарен магазин в Маями. Творбата символизира „ международната търговия “, а бананите са „ класическо средство за комизъм “, разяснява пред Си Ен Ен Еманюел Перотeн, притежател на галерията. По неговите думи Кателан има дарбата да трансформира елементарни предмети в „ проводници по едно и също време на забавление и рецензия “.

Потенциалните купувачи на последното от трите творби би трябвало да се усещат предизвестени, че създателят не дава указания по какъв начин да се действа, когато творбата стартира да се разпада.

Идеята хрумва на Кателан преди година, написа в публично изказване, публикувано от галерията.

„ Тогава Кателан мислеше за статуя с формата на банан – се споделя в анотацията.

– Всеки път, когато пътуваше, той взимаше банан със себе си и го окачваше в хотелската си стая, с цел да откри ентусиазъм. Направи няколко модела: първо от смола, след това от бронз и най-сетне се върна към първичната си концепция за същински банан “, написа в известията до пресата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР