Истински ангажиран лидер ли сте?Всеки иска такъв човек в компанията

...
Истински ангажиран лидер ли сте?Всеки иска такъв човек в компанията
Коментари Харесай

Ето ги, истински ангажираните лидери!

Истински зает водач ли сте?

Всеки желае подобен човек в компанията си. Ръководителите пък мечтаят за същински ангажирани чиновници. Но какво значи да бъдеш същински зает?

Това значи:

1. Че не гледате  часовника и не определяте ролята си във компанията единствено в интервала от 9 до 5.

2. Че завършвате работата си,  без значение какъв брой ви лишава. Нямате потребност от началник, който да се тревожи дали ще приключите.

3. Че осъзнавате,  че сте част от нещо по-голямо от самите себе си и непретенциозно постигате поставените цели в името на една по-голяма фантазия.

4. Че даже не ви минава през разум да минавате метър  само с минимума старания и, по опция, без да се забърквате в неприятности.

5. Че трудът и триумфът ви са стимулирани от чисти цели.  Не се тревожите какъв брой бързо ще изкачите кариерната стълбица и дали ще впечатлите някого.

6. Че знаете, че „ ние ” е по-важно от „ аз ”.  Ако аз печеля, екипът печели. Ако екипът завоюва, спечелвам и аз.

7. Че сте подготвени и стимулирани да се усъвършенствате всеки ден.  Това не е въпрос на избор, а нужда.

8. Че поддържате висок стандарт  на работа, тъй като екипът, организацията или марката го изискват. Освен това не желаете да подведете сътрудниците си.

9. Че визията ви въодушевява за велики неща.  А не противоположното – вашето възприятие за персонално великолепие да ражда вашата визия. За страдание, доста водачи объркват двете неща.

10. Че сте наясно с желанията и задачите си.  Колегите и сътрудниците ви знаят какво могат да чакат от вас и не се тревожат, че имате задни претекстове.

11. Че на вас може да се има вяра.  Сто %. Винаги и без изключения. Хората би трябвало да знаят, че могат да ви имат доверие.

12. Че непрестанно преследвате невероятното,  вместо ежедневното. Необичайното, вместо типичното. Непрекъснато се мъчите да бъдете най-хубавите, вместо просто допустими.

Брад Ломник, президент на придвижването за млади водачи Catalyst, OpenForum
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР