Истинската цел на изгонването на руските дипломати от България е

...
Истинската цел на изгонването на руските дипломати от България е
Коментари Харесай

Руски източник: Изгонването на дипломатите ни бе с друга цел, не е шпионаж

Истинската цел на изгонването на съветските дипломати от България е предизвикването на скандал, а не пресичането на някаква шпионска активност. Това заяви за БНР съветски дипломатически източник.

Според цитирания източник Съединените щати не утвърждават присъединяване на България в плана за газопровод ''Турски поток'' и се пробват оптимално да усложнят руско-българските връзки. По думите му от Вашингтон ясно са декларирали на българската страна да не купува съветски енергийни запаси, да не строи огромна енергийна инфраструктура и да се доставя с американски полутечен газ.

Изразената от посолствата на Съединени американски щати и на Англия в София и на Канада в Букурещ поддръжка за българските управляващи след изгонването на съветските дипломати е още едно доказателство в поддръжка на тази теза, уточни дипломатическият източник.

Обявените за личност нон грата съветски дипломати са напуснали България

Припомняме, че предишния петък София уличи в шпионаж и разгласи за ''персона нон грата'' двама съветски дипломати. Според прокуратурата единият търсел информация в областта на енергетиката, а другият се интересувал от изборния развой у нас.

В формален коментар от съветското министерство на външните работи дефинираха дейностите на българските управляващи като ''неприятелска и провокационна стъпка в прорез с градивните и учредени на взаимно почитание руско-български отношения''.

От ведомството обявиха още, че резервират правото си на ответни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР