Истинската причина за последствията от пороя в понеделник е в

...
Истинската причина за последствията от пороя в понеделник е в
Коментари Харесай

Паргов: Столична община е виновна за щетите от пороя

Истинската причина за следствията от пороя в понеделник е в абдикацията на Столична община от решаването на този сериозен проблем. Вероятно и неналичието на подготвеност, бездействието, неналичието на непрекъсната поддръжка и профилактика на канализационната мрежа в редица квартали и селища. А в други въобще липса канализация, което е неприемливо за европейска столица в 21 век. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите Калоян Паргов при започване на сесията на Столичния общински съвет. 

По думите му има потребност от постоянно разчистване на коритата на реките. Според Паргов последствията от бурята са и в резултат на некачественото строителство и поправки при построяването на инженерната и уличната инфраструктура. Той сподели, че за съветниците от групата на Българска социалистическа партия всички проблеми, които провокира мощен дъжд, като този в понеделник вечерта, не са просто инцидентни произшествия, а резултат на проявеното през годините редовно недовиждане от Столична община при ръководството на града. „ Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града ни за дни, а жителите слушат едни и същи оправдания “, уточни Калоян Паргов.

От БСП-София упорстват столичният кмет Йорданка Фандъкова да внесе за разглеждане в СОС стратегия за дейности на Столична община за превъзмогване на сходни спешни обстановки в бъдеше с съответни периоди и отговорници.

„ В противоположен случай всеки дъжд ще се трансформира в естествено злополучие, а последствията върху собствеността на жителите и породените им неудобства ще остават за тяхна сметка. А управлението на общината ще се пробва да даде следващата порция нелепи пояснения и оправдания “, посочи водачът на столичните социалисти.

Той уточни, че съветниците от Българска социалистическа партия желаят, в случай че госпожа Фандъкова е подготвена, още през днешния ден да отговори на въпросите, които ѝ сложиха по-рано тази седмица.

„ В противоположен случай ще считаме това за опит за прикриване на безхаберното държание от страна на поверената ѝ администрация “, безапелационен бе Калоян Паргов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР